Timp Liber

Dieta cu sucuri naturale. Îți curăță organismul și te ajută să dai jos kilogramele nedorite în mod sănătos!

Cum să slăbești sănătos. Dieta cu sucuri naturale este considerată o modalitate bună de a curăța organismul și de a pierde câteva kilograme în plus.

Sucurile naturale, bune în dietă pentru slăbit și detoxifiere / Foto: pixabay.com Sucurile naturale, bune în dietă pentru slăbit și detoxifiere / Foto: pixabay.com

 

 


Dar ca să slăbești sănătos, utilizarea dietei cu sucuri naturale este recomandată pentru cel mult câteva zile, timp în care sucurile proaspete vor înlocui toate celelalte mese.

 


Care sunt avantajele și rezultatele unei astfel de diete? Îți explicăm totul mai jos.

Slăbește sănătos. Cum se face dieta cu sucuri naturale

Dieta cu sucuri naturale este un tip de dietă conceput pentru utilizare pe termen scurt, care te ajută să slăbești sănătos.


În fond, dieta cu sucuri naturale are ca scop principal să susțină curățarea organismului – detoxifierea. Persoanele care se decid asupra unei diete cu sucuri naturale renunță la alimentele grele și la toate băuturile, cu excepția sucurilor și a apei.

De obicei, utilizarea unei diete cu sucuri naturale este recomandată pentru o perioadă de la câteva zile până la o săptămână.


Slăbește sănătos. Avantajele unei diete cu sucuri naturale

Observațiile generale indică faptul că o scădere ușoară în greutate, a câtorva kilograme nedorite, este posibilă ca urmare a unei astfel de diete, dar rezultatul este puțin probabil să fie pe termen lung.

Microbiota intestinală este importantă pentru sănătatea generală a organismului, iar consumul de sucuri de fructe și legume care furnizează polifenoli, oligozaharide și fibre poate induce efecte prebiotice.


Studiile au arătat că o dietă cu sucuri naturale, menținută pe termen scurt, modifică în mod favorabil compoziția microbiotei intestinale, care poate fi asociată și cu pierderea de kilograme care însoțește această dietă.  

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a verifica acest lucru. Trebuie amintit faptul că dieta cu sucuri naturale este încă asociată cu o aprovizionare limitată de nutrienți, care nu oferă organismului cantități suficiente de fibre. Acest lucru poate face dificilă curățarea intestinelor și poate fi asociat cu apariția constipației.

Avantajul unei diete cu sucuri naturale poate fi reprezentat chiar de pregătirea organismului pentru curățarea completă, care presupune abandonarea treptată a produselor procesate, a alimentelor grase, a zahărului, a alcoolului și a cofeinei. În această etapă, se recomandă creșterea consumului de legume și fructe, precum și a consumului de apă în locul altor băuturi. 

Acesta poate fi primul pas pentru a face schimbări de durată în alimentația ta, care vor avea beneficii pe termen lung pentru sănătate.

CITEȘTE ȘI: 

Cum să trăiești mai mult: Dieta recomandată pentru o viață cât mai lungă


Alimentul la care trebuie să renunți pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

 

Slăbește sănătos. Rețete pentru dieta cu sucuri naturale

Slăbește sănătos cu dietă cu sucuri naturale. Se recomandă să bei sucuri proaspăt stoarse și combinații de fructe și legume. Pentru a obține un lichid bogat în vitamine, trebuie să combini sucuri din diverse fructe și legume.

Singurul ajutor de care vei avea nevoie pentru a-ți face face dieta cu sucuri naturale care te ajută să slăbești este storcătorul de fructe. Cu ajutorul acestuia vei reuși să prepari sucuri delicioase. În final, poți asezona sucurile și cu condimente și ierburi precum scorțișoara, turmericul sau busuiocul.

Câteva exemple de combinații de legume și fructe pe care merită să le iei în considerare pentru o dietă cu sucuri naturale:

  • mere, ananas, castraveți, avocado, lime;
  • mere, castraveți, țelină, o mână de spanac;
  • varză, pătrunjel, broccoli, măr;
  • morcov, măr, lămâie, ghimbir;
  • castraveți, salată verde, rucola, țelină, măr.

Așadar, dieta cu sucuri naturale este ideală pentru momentele în care simți că organismul tău are nevoie de o perioadă de curățare – în plus, vei reuși să dai și câteva kilograme jos. Spre deosebire de alte tipuri de diete, cea cu sucuri naturale îți permite să recurgi la o multitudine de combinații de fructe și legume.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Băutura care topește grăsimea de pe burtă. Luptă împotriva cancerului și scade riscul de infarct

Șase alimente pentru sănătatea creierului! Nu au voie să lipească din dietă

Ultimele Stiri
abonare newsletter