Sănătate

Spitalul de Urgență Cluj redeschide centrul de vaccinare anti-COVID. Se va folosi doar vaccinul adaptat pentru Omicron

Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca redeschide centrul de vaccinare anti-COVID-19, în care se va administra exclusiv vaccinul adaptat pentru Omicron de la Pfizer BioNTech. Vezi programul și cum te poți vaccina.

Centru de vaccinare anti-COVID / Foto: SCJU Centru de vaccinare anti-COVID / Foto: SCJU

 

 


Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca redeschide Centrul de vaccinare anti-COVID-19, începând de luni, 12 decembrie 2022. Centrul va funcționa în locația str. Victor Babeș, nr.1, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-12:00.

 


În acest centru de vaccinare se utilizează exclusiv vaccinul „COVID-19 COMIRNATY Original/Omicron BA.4-5 - Pfizer BioNTech”, care a fost adaptat la Omicron

Programări telefonice pentru vaccinarea anti-COVID

Centrul se adresează tuturor celor care doresc să se vacineze anti-COVID, adulți și copii cu vârsta de cel puțin 12 ani, pe baza unei programări telefonice,  la numărul 0745754559, de luni până vineri, în intervalul orar 8-13.


La vaccinare, pacienții vor prezenta buletinul/cartea de identitate și dovada vaccinării cu schema primară completă. Minorii în vârstă de cel puțin 12 ani vor fi însoțiți la vaccinare de un părinte/tutore legal care va avea asupra sa cartea de identitate proprie, certificatul de naștere al copilului și dovada vaccinării cu schema primară completă.

Conducerea spitalului a anunțat că nu s-au înregistrat creșteri semnificative a numărului de cazuri de COVID-19, însă medicii încă tratează pacienții bolnavi de acest virus.


„Prin redeschiderea centrului de vaccinare, venim în sprijinul tuturor celor care doresc să se vaccineze și îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Chiar dacă incidența cazurilor de infectare COVID s-a redus considerabil, este bine de precizat faptul că pericolul infectării cu SARS-CoV-2 a rămas în continuare, iar pe secțiile spitalului încă tratăm pacienți care prezintă infecția COVID, alături de alte afecțiuni”, declară Prof.Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj

Condiții de eligibilitate pentru vaccinul anti-COVID, adaptat la Omicron

Condițiile minime de eligibilitate pentru vaccinarea cu acest vaccin sunt: minim 3 luni de la administrarea ultimei doze din schema primară sau de la administrarea oricărei doze de rapel (booster); schemă primară completă, adică una dintre variantele:  


  •  1 doză de vaccin Janssen/Johnson&Johnson 
  •  2 doze de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca sa
  •  1 doză de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca+1 doză de vaccin Comirnaty/Pfizer&BioNTech 
  •  1 doză de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca+1  doză de vaccin Spikevax/Moderna 
  •  2 doze de Comirnaty/ Pfizer&BioNTech (de tip adult sau pediatric) 
  •  2 doze de vaccin Spikevax/Moderna

Numărul infecțiilor respiratorii la nivel național crește de la o săptămână la alta, iar Clujul nu reprezintă o excepție. În plus, numărul cazurilor de gripă s-a dublat în ultima perioadă: dacă la sfârșitul lunii trecute autoritățile în domeniu raportau 15 cazuri, ultimele date publicate arată o majorare substanțială a infecțiilor gripale, peste 30 de cazuri.

CITEȘTE ȘI:

Caz bizar. Părinții unul bebeluș grav bolnav refuză ca acesta să fie operat. Le este teamă că va primi sânge de la un donator vaccinat anti-COVID-19

Vaccinarea anti-COVID, posibilă doar dacă mai luăm doi „prieteni” cu noi la programare. LISTA medicilor de familie din Cluj care administrează serul

abonare newsletter