Sănătate

13 centre de vaccinare anti-COVID-19 din Cluj, ÎNCHISE începând de LUNI. 171 se vor închide la nivel național

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că 171 de cabinete îşi vor încheia activitatea în perioada următoare. Dintre aceste centre, 13 se află în județul Cluj.

13 centre de vaccinare anti-COVID-19 din Cluj, ÎNCHISE începând de LUNI. 171 se vor închide la nivel național 13 centre de vaccinare anti-COVID-19 din Cluj, ÎNCHISE începând de LUNI. 171 se vor închide la nivel național

 

 


Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi, 10 februarie, că, la nivel național au fost identificate 322 de cabinete de vaccinare unde, în ultimele săptămâni, au fost imunizate zilnic mai puțin de zece persoane. 171 dintre aceste centre vor fi închise.

„Am identificat un număr de 322 de cabinete de vaccinare care au activitate redusă în ultimele două săptămâni, în perioada evaluată, ceea ce înseamnă mai puţin de zece doze administrate zilnic. Ieri am avut o şedinţă cu colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică şi, analizând fiecare cabinet de vaccinare în parte, 171 îşi vor încheia activitatea în perioada următoare. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


De asemenea, o parte din celelalte centre vor fi probabil transformate în centre de testare acolo unde permite circuitul şi accesibilitatea pentru pacient, mai ales în mediul rural, şi o parte din centre vor funcţiona în format hibrid, în sensul în care va exista atât activitate de vaccinare, cât şi activitate de testare", a declarat Valeriu Gheorghiță.

Dintre cele 171 de centre, 13 se află în județul Cluj

Irina Munteanu, subprefectul Clujului, a declarat pentru Monitorul de Cluj că o parte dintre centre vor fi închise începând cu data de 14 februarie din cauza numărului mic de persoane care s-au imunizat.


„Se suspendă activitatea la 13 centre de vaccinare de pe raza județului Cluj, restul care rămân își vor modifica fie zilele de funcționare, fie programul, în funcție de gradul de adresabilitate a populației. Vor rămâne centrele speciale pentru copii, vor rămâne acele centre care au punctele de lucru în mall-uri și în alte locații cu echipele mobile, iar celelalte care aveau un grad foarte scăzut de adresabilitate se vor suspenda”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, subprefectul Clujului.

Subprefectul Clujului a declarat că pe lista centrelor de vaccinare care își vor suspenda activitatea se află Spitalul Militar, centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic de Transporturi, centrul de vaccinare de la Spitalul Județean, Băișoara și Borșa.


Centrele vor fi închise începând cu data de 14 februarie sau 21 februarie.

„Ele se vor închide începând cu 14 februarie cel mai repede, astfel încât să-și onoreze programările, iar unele cu data de 21 februarie. Aceste date vor fi făcute publice ca toți care erau programați să reușească să se vaccineze”, a adăugat Irina Munteanu.

Lista completă cu centrele de vaccinare care vor fi închise va fi publicată în cel mai scurt timp, iar reporterii monitorulcj.ro vor reveni cu un update.

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 600 de copii între 5 și 11 ani, vaccinați anti-COVID în Cluj! Care sunt centrele dedicate copiilor?

Ultimele Stiri
abonare newsletter