FLOREȘTI

Bugetul comunei Florești pentru 2024, dedicat investițiilor. Bogdan Pivariu: „Vom avea un buget bazat pe fonduri europene, mai mare decât cel de anul trecut”.

În acest an, comuna Florești va avea un buget mai mare decât cel din 2023, pe baza accesărilor de fonduri nerambursabile.

Bugetul comunei Florești pentru acest an, dedicat investițiilor/foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Bugetul comunei Florești pentru acest an, dedicat investițiilor/foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Proiectul de buget pentru 2024 al comunei Florești este în pregătire și va fi aprobat până la finalul lunii februarie. Dacă anul trecut, Floreștiul a avut un buget de peste 150.000.000 de lei, un buget generos din care mai mult de jumătate din fonduri (78.486.858 milioane lei) au fost alocate investițiilor, potrivit primarului Bogdan Pivariu, în acest an bugetul este mai mare decât cel din 2023, fiind fundamentat în bună măsură pe accesarea de fonduri europene. 

 

„Vom avea un an mai bun”

În continuare, Primăria Florești susține că investițiile vor fi prioritare, astfel încât cea mai mare parte a bugetului va fi alocat acestui capitol. 


„Lucrăm pentru proiectul bugetului pe anul 2024. Pot spune că îl vom avea aprobat în a doua jumătate a lunii februarie, dacă lucrurile merg așa cum ne-am propus. Legislația nu ne-a întors atât de mulți bani pe cât ne-am așteptat. Totuși, bugetul pe anul acesta va fi mai mare decât cel de anul trecut. Am lucrat pentru aceste rezultate și va fi mai mare pentru că avem o mulțime de accesări de fonduri nerambursabile. Toate acestea se vor regăsi în noul buget. Putea fi și mai mare dacă cotele defalcate erau ca și până acum. Nu stăm să ne plângem.

CITEȘTE ȘI: 
Alin Tișe, despre măsurile de austeritate impuse de Guvern: „Administrațiile locale trebuie lăsate să-și facă propria gospodărire”

Va fi un buget al investițiilor, ca în fiecare an. Floreștiul, în ultimii trei ani, s-a axat pe investiții. Din păcate, finalul anului trecut nu a permis plăți din cauza acelei ordonanțe care restricționa oarecum administrațiile locale. Nu am putut să facem nici angajamente bugetare pe anumite domenii, dar nu este problemă. Odată cu adoptarea bugetului vom ști exact ce avem de făcut”, a declarat, joi, primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, în cadrul unei intervenții radio locale. 


Astfel, contrar limitărilor impuse de Guvern prin ordonanța care plafona cheltuielile bugetare, în Florești, anul trecut au fost inițiate o serie de proiecte așteptate de comunitate, precum extinderea strămtorii Terra sau realizarea celui mai mare parc din comună, care va regenera întreaga zonă. 

CITEȘTE ȘI:  
Au început lucrările la cel mai mare parc sportiv din Florești. Terenuri, piste de alergat și biciclete și parc de aventură!

De altfel, comuna Florești este parte a marilor proiecte de infrastructură rutieră și sanitară. Astfel, potrivit ultimilor modificări anunțate la finalul anului trecut, primele lucrări la metroul din Cluj-Napoca vor începe din Florești. De asemenea, Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi realizat pe teritoriul comunei, iar accesele la viitorul spital vor fi implementate și prin intermediul centurii ocolitoare. 


 „Mă aștept și vreau să fie un an bun. Toată lumea trebuie să înțeleagă că, în primul rând, bunătatea, sănătatea și conviețuirea în condiții optime sunt mai importante. Desigur, va fi o luptă electorală importantă anul acesta, inevitabilă. Îmi doresc mai multă doză de bunătate pentru toată lumea și o conviețuire cât mai pașnică. Ați văzut ce catastrofe se pot naște din conflicte”, a completat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu. 

În plus, deschiderea de noi unități de învățământ în comună, precum și realizarea campusului integrat pentru învățământ dual în Florești vor avea impact atât în ceea ce privește dezvoltarea și educația, dar vor fi resimțite și de șoferi, prin diminuarea valorilor de trafic. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bugetul comunei Florești pe 2023, cel mai mare din istorie. Valoarea se ridică la peste 150 mil. lei

Campus integrat pentru învățământ dual, în Florești. Investiție de 21 de milioane de euro, finanțată prin PNRR

Licitații în pregătire pentru execuția lucrărilor la Spitalul Regional Cluj. Pivariu: „Realizarea proiectului va genera peste 3.000 de locuri de muncă în Florești”

Școala nouă pentru 900 de elevi din Florești

Ultimele Stiri
abonare newsletter