Administrație

Bugetul comunei Florești pentru 2023 a fost aprobat. Peste 15 milioane de euro pentru investiții

Bugetul Floreștiului pentru anul 2023 a fost adoptat, fiind cel mai generos buget din istoria comunei. Proiectele dedicate infrastructurii educaționale și dezvoltării zonelor verzi ocupă o parte însemnată a capitolului de investiții, care beneficiază de peste 15 milioane de euro.

Bugetul comunei Florești 2023 a fost aprobat/captură foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Bugetul Comunei Florești pe anul 2023 a fost aprobat în ședința Consiliului Local de marți, 31 ianuarie. 

 


Proiectul s-a aflat în consultare publică, iar bugetul propus prin proiectul de buget al comunei este de 154.368.494 lei.

Mai bine de jumătate din fondurile bugetare din acest an sunt destinate investițiilor, astfel încât Floreștiul dispune de 78.486.858 milioane lei la acest capitol. 


În bugetul de investiții, fondurile au fost alocate pentru continuarea proiectelor mari.

Investiții în infrastructură, zone verzi și noi spații pentru școli

Principalele obiective de investiții urmărite de autoritățile celei mai mari comune din țară:


 • Rezolvarea problemei de acces în cartierul Terra.
 • Modernizarea prin asfaltare a mai multor străzi din Florești: Vălean Mărgineanu, Narciselor, o porțiune din strada Florilor, zona străzilor din spatele reprezentanței BMW, strada Avram Iancu, partea nemodernizată, dar și alte numeroase străzi, incluse în buget pentru modernizare, prin asfaltare (lucrări care prevăd inclusiv crearea de noi trotuare).
 • Studiul de fezabilitate care va face posibilă investiția în zona de sud a localității noastre, unde vom crea un drum în parteneriat cu CNAIR, care să constituie un nou acces în DN 1 și în Centura Metropolitană.

„În ceea ce privește problema canalizării avem bugetată o sumă din fonduri proprii și am obținut deja și fonduri nerambursabile prin programul Anghel Saligny, pentru introducerea canalizării în satul Tăuți - investiție atât de necesară comunității locale din această zonă.

Anul 2023 este anul în care un număr ridicat de proiecte finanțate din bugetul local, dar în special din fonduri nerambursabile vor continua să aducă schimbări substanțiale în direcțiile viitoare de dezvoltare a Floreștiului”, a arătat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu. 


 • Proiect derulat în colaborare cu Consiliul Județean și Compania de Apă Someș, pentru dublarea capacității canalizării din comuna Florești.
 • Realizarea Proiectului Tehnic pentru noua școală, care va avea o capacitate de aproximativ 1.000 de elevi.
 • Proiectarea și execuția unei clădiri care să suplimenteze numărul de clase al școlilor din Florești.
 • Semnarea contractului de către Compania Națională de Investiții pentru noua creșă din comuna Florești.
 • Edificarea altor două clădiri care vor deservi drept creșă și grădiniță pentru copiii cetățenilor comunei Florești.
 • Edificarea unui nou parc, cel mai mare parc din Florești, cu suprafața de 4.2 hectare.
 • Realizarea de evenimente culturale și sportive în comunitatea locală, evenimente care au fost îndrăgite și apreciate de către toți floreștenii: TIFF, Florești Fest, Winter Dream Florești, Moving Florești, plus multe alte evenimente care au avut loc și vor avea loc și anul acesta.
 • Reabilitarea energetică a 9 blocuri, construite înainte de anul 2000: alocarea bugetară s-a făcut pentru suma neeligibilă, restul sumei fiind acoperită din fonduri nerambursabile. Urmează reabilitarea mai multor blocuri, nu doar a celor care au fost prinse în proiect în prima fază.
 • Implementarea conceptului „Vinerea Verde” în Florești, concept prin care cetățenii Floreștiului vor putea beneficia de gratuitate pentru mijloacele de transport în comun în fiecare zi de vineri.

De altfel, la capitolul fonduri nerambursabile, comuna Florești are depuse proiecte în valoare de 261.067.473 lei. Mai bine de jumătate din această sumă reprezintă proiecte declarate câștigătoare, iar altele se află, în continuare, în analiză.

Potrivit ultimelor date publicate de INS în baza Recensământului populației și locuințelor 2021, populația Floreștiului a crescut cu 30.000 de locuitori în 10 ani.

CITEȘTE ȘI:

Bugetul comunei Florești pe 2023, cel mai mare din istorie. Valoarea se ridică la peste 150 mil. lei

Populația Floreștiului a crescut cu 30.000 de locuitori în 10 ani! La polul opus, comuna Ploscoș are 540 de locuitori, în total

Proiecte de peste 50 de milioane de euro, din fonduri nerambursabile, în Florești

Creșă modernă în Florești, cu capacitate de 70 de locuri, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter