Sănătate

Licitații în pregătire pentru execuția lucrărilor la Spitalul Regional Cluj. Pivariu: „Realizarea proiectului va genera peste 3.000 de locuri de muncă în Florești”

Realizarea Spitalului Regional Cluj va asigura câteva mii de locuri de muncă în comuna Florești. Licitațiile deschise pentru acest proiect vizează partea de execuție propriu-zisă.

Proiectul viitorului Spital Regional din Florești va genera mii de locuri de muncă/Foto: Machetă 3D SRU Cluj Bogdan Pivariu Facebook.com Proiectul viitorului Spital Regional din Florești va genera mii de locuri de muncă/Foto: Machetă 3D SRU Cluj Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Modelul 3D arhitectural al Spitalului Regional de Urgență a fost prezentat la finalul săptămânii trecute. În prezent, macheta viitorului Spital Regional de Urgență din Cluj se află în incinta Primăriei Florești. 

 


Potrivit primarului comunei, Bogdan Pivariu, proiectul va fi licitat pe „pachete de lucrări”, adică pe loturi. Veste bună este că proiectul a ajuns într-o fază avansată, în condițiile în care partea de proiectare este deja asigurată, iar adminsitrația comunei a emis autorizația de construire. 

Astfel, licitațiile aferente proiectului vizează partea de execuție, de la asigurarea diriginției de șantier la lucrările efective. 


„Licitațiile vizează doar execuția, pentru că proiectarea este gata, a fost finalizată și emisă autorizația de construire. 

Un aspect important pe care vreau să-l semnalez, pe lângă beneficiile propriu-zise ale realizării Spitalului Regional de Urgență este că acest proiect va genera peste 3.100 de locuri de muncă în comuna  Florești”, a declarat, joi, primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, în cadrul unei intervenții radio locale. 


„Se lucrează la lansarea licitațiilor”

Viitorul spital regional va dispune de 8 niveluri (subsol, parter, 5 etaje, etaj parțial cu heliport), și 849 de paturi, ambulatoriu integrat de specialitate și 22 de săli de operație, cu capacitate de răspuns în caz de urgențe pandemice.

Acum, după lansarea licitației primului lot de lucrări pentru asigurarea diriginției de șantier, autoritățile așteaptă depunerea ofertelor. 


Celelalte loturi privind execuția lucrărilor la SRU Cluj se află în faza de pregătire și urmează să fie licitate în perioada următoare.

„Macheta Spitalului Regional de Urgență Cluj este expusă în incinta Primăriei Florești și toți cetățenii care vin o pot vedea, este iluminată și pe timp de seară. Poate fi studiată întrucât conține și notele explicative cu privire la proiect. 

Cea mai mare comună din țară va găzdui cea mai mare clădire, după Casa Poporului, iar documentația pentru lansarea licitației privind contractarea primului pachet de lucrări a fost încărcat deja în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și se așteaptă ofertanții. 

Acest prim pachet scos la licitație vizează diriginția și supravegherea lucrărilor, urmând ca următorul pachet de lucrări în ceea ce privește terasamentele și pregătirea lucrărilor să fie lansat în perioada imediat următoare. 

Lucrările vor fi scoase ulterior, pe loturi, la licitație. Iar unul din pachete se referă deja la construirea propriu-zisă a Spitalului Regional de Urgență Cluj, proiect ce va fi edificat în Florești. 

Tot ceea ce a ținut de partea birocratică și pregătirea acestui proiect, s-a finalizat, iar în acest moment se lucrează la lansarea licitațiilor, urmând ca ulterior să se treacă la partea de execuție”, a explicat Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești. 

CITEȘTE ȘI: 
Model 3D. Spitalul Regional din Cluj va avea un turn de urgențe pandemice! Costurile, majorate: „Cea mai mare clădire după Casa Poporului” VIDEO

Spitalul Regional de Urgență va prelua responsabilitatea pentru toți pacienții acuți și de urgență ai Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca, cu excepția a două departamente de obstetrică/ginecologie, care vor fi menținute în locația lor actuală. Autoritățile menționează că clădirea în care funcționează aceste departamente a fost renovată recent printr-un proiect al Băncii Mondiale.

La Spitalul Regional de Urgență vor fi transferate de la alte spitale un număr de paturi ce va fi stabilit de Ministerul Sănătății, împreună cu autoritățile și spitalele din regiunea Nord-Vest: Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, Servicii de chirurgie toracică de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, servicii de cardiologie și chirurgie cardiovasculară de la Institutul Inimii.

Costurile pentru construcție au fost majorate de la 540 milioane de euro la aproape 688 milioane de euro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Model 3D. Spitalul Regional din Cluj va avea un turn de urgențe pandemice! Costurile, majorate: „Cea mai mare clădire după Casa Poporului” VIDEO

abonare newsletter