Administrație

Peste 65 milioane de lei pentru realizarea pasajului rutier din Jucu. Licitația pentru drumul de legătură cu DN1C, deschisă de CNAIR.

Pasajul de legătură între DN1C şi Parcul Industrial Tetarom III, din zona Jucu, ar putea fi realizat în următorii doi ani. Licitația pentru contractul de peste 65 de milioane de lei a fost deschisă de CNAIR.

Licitație lansată de CNAIR pentru pasajul rutier din Jucu/Foto: Google Maps Licitație lansată de CNAIR pentru pasajul rutier din Jucu/Foto: Google Maps

 

 


După ce în aprilie 2023, Compania Națională de Drumuri solicita actualizarea analizei cost-beneficiu pentru proiectul pasajului de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III, pe final de an CNAIR a deschis licitația pentru proiectul de infrastructură din județul Cluj. 

 


Luni, 18 decembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru proiectarea și execuția pasajului rutier de la Jucu, pe DN 1 C, un pasaj peste linia CFR care să facă legătura între Drumul Național 1 C Cluj-Dej-Baia Mare și Parcul Industrial Tetarom III din zona de nord-est a municipiului Cluj Napoca. 

Proiectul este finanțat din PNRR și are o valoare de 65,5 milioane lei. Durata contractuală prevăzută este de 30 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție, potrivit documentației analizate de economedia.ro Ofertele pot fi depuse până la începutul lui februarie 2024.


Acces în Parcul Industrial Tetarom III, prin intermediul unui nou pasaj

Parcul Industrial Tetarom III cu o suprafață de aproximativ 150 ha, este situat în comuna Jucu, județul Cluj, fiind al treilea parc industrial realizat de Consiliul Județean Cluj, inaugurat în februarie 2008. 

Autoritățile din Cluj au propus construirea unui pasaj de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III Jucu în vederea creşterii gradului de accesibilitate a parcului industrial şi reducerea timpilor de intrare/ieşire din acesta ca urmare a traversării căii ferate de importanţă naţională existentă în zonă, prin realizarea pasajului peste calea ferată.


Lungimea pasajului va fi de 233 metri cu un drum de legătură de 900 de metri.

CITEȘTE ȘI: 
26.000 de mașini pe DN 1 C în 2019. Pasajul promis pentru accesul în Parcul Industrial Tetarom III costă 16 milioane de euro

Conform unui studiu de trafic realizat în 2019, valorile de trafic înregistrate pe DN 1C au crescut constant cu circa 9-10% pe an, de la un număr de 17.000 vehicule în 2015, la un număr de 26.000 în anul 2019, atingând limita pentru care a fost proiectat, fiind astfel necesare măsuri de sporire a capacității de circulație.


În 2021, Consiliul Județean Cluj s-a asociat cu comuna Jucu în vederea realizării obiectivului de investiții, scopul urmărit fiind edificarea unui pasaj care să facă legătura între DN 1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III. De asemenea, administrația județeană a încheiat cu CNAIR un protocol pentru realizarea acestui proiect de infrastructură. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrări mai scumpe. Pasajul de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III începe cu o majorare de preț: peste 16 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter