Administrație

Lucrări mai scumpe. Pasajul de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III începe cu o majorare de preț: peste 16 milioane de euro

Pasajul de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III începe cu o majorare de preț. Construirea acestui pasaj costă peste 16 milioane de euro. Valorile de trafic înregistrate pe DN 1C au crescut de la un număr de 17.000 vehicule în 2015, la un număr de 26.000 în 2019.

Sursă foto Google Earth Sursă foto Google Earth

 

Investiția la pasajul de legătură între DN 1C și Parcul Industrial Tetarom III a crescut de la 15,9 milioane de euro (octombrie 2022) la 16,6 milioane de euro (aprilie 2023).


Parcul Industrial Tetarom III cu o suprafață de aproximativ 150 ha, este situat în comuna Jucu, județul Cluj, fiind al treilea parc industrial realizat de Consiliul Județean Cluj, inaugurat în luna februarie 2008. 

Consiliul Județean Cluj şi-a propus construirea unui pasaj de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III Jucu în vederea creşterii gradului de accesibilitate a parcului industrial şi reducerea timpilor de intrare/ieşire din acesta ca urmare a traversării căii ferate de importanţă naţională existentă în zonă, prin realizarea pasajului peste calea ferată.


„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a solicitat în 5 aprilie actualizarea analizei cost beneficiu şi actualizarea HCJ de aprobare a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții  «Pasaj de legatura intre DN 1C si Parcul  Industrial Tetarom III», încheiat cu Compania Naţionala de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În acest sens a rezultat o creştere a valorii totale a investiţiei. Urgenţa aprobării acestei modificări este determinată de necesitatea aprobării investiţiei de către comisiile tehnico-economice ale CNAIR şi Ministerului Transporturilor şi accesarea fondurilor PNRR pentru realizarea investiţiei. Realizarea Pasajului de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III va răspunde nevoii de desfășurare  a traficului auto din zonă în condiții de siguranță”, transmite forul județean.

Conform unui studiu de trafic întocmit în anul 2019, valorile de trafic înregistrate pe DN 1C au crescut constant cu circa 9-10% pe an, de la un număr de 17.000 vehicule în 2015, la un număr de 26.000 în anul 2019, atingând limita pentru care a fost proiectat, fiind astfel necesare măsuri de sporire a capacității de circulație.


În 2021, Consiliul Județean Cluj s-a asociat cu comuna Jucu în vederea realizării obiectivului de investiții, scopul urmărit fiind edificarea unui pasaj care să facă legătura între DN 1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial TETAROM III.

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Pasaj de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III”

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA):   81.526.200 lei 
Coridor de expropriere: suprafaţă totală afectată de lucrări: 35.780 mp, din care suprafaţă necesar a fi expropriată: 23.600 mp
Viteză de proiectare: 30-50km/h
Carosabil : 7,00m+ supralărgiri în curbe;
Scurgerea apelor : pe toată lungimea proiectată;
Semnalizare orizontală și verticală : pe toată lungimea proiectată;
Lățime carosabil pe poduri și pasaje: 7,80m.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șoferii își strică mașinile pe drumul de 4 benzi din Jucu, la câteva luni de la lărgire! Reparații pe carosabil, pe cheltuiala constructorului

Viteze amețitoare pe cel mai periculos drum din județul Cluj. Șofer prins cu 125 km/h la Jucu

Un pasaj de legătură va fi construit între DN1C și DJ 109D, în Jucu, la Tetarom III

Ultimele Stiri
abonare newsletter