Actualitate

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, despre pensionarea lui Danileţ: „Nu mi se pare corect, dar asta nu înseamnă că trebuie aruncată anatema pe judecători”.

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, susține că nu e corect ca un magistrat să se pensioneze la vârsta de 48 de ani, după cum s-a întâmplat recent cu judecătorul Cristi Danileţ, însă clasa politică e responsabilă de legile care au făcut posibil acest lucru.

Judecătorul Cristi Danileț/Foto: Cristi Danileț Facebook.com Judecătorul Cristi Danileț/Foto: Cristi Danileț Facebook.com

 

 


În această săptămână, secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis că judecătorul Cristi Danileţ se poate pensiona.

 


Raluca Turcan, fost ministru al Muncii în guvernele Orban și Cîțu, a fost întrebată, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, dacă i se pare corect ca un judecător să iasă la pensie la 48 de ani. 

„Nu, nu mi se pare, dar asta nu înseamnă că trebuie aruncată anatema pe judecători, pentru că aceste legi au fost făcute de clasa politică. Toate legile speciale au aproape nume şi prenume de iniţiatori. Ştiţi cum mă aricesc când îi văd pe unii politicieni care, pe de o parte, condamnă pensiile speciale, dar în acelaşi timp au iniţiat aceste pensii speciale. 


CITEȘTE ȘI: 
Judecătorul clujean Cristi Danileț iese la pensie

Îndemn să nu fie condamnaţi şi anatemizaţi judecătorii, pentru că ei nu fac altceva decât să beneficieze de o lege pe care au dat-o oamenii politici, aşa cum se întâmplă şi în sistemul de apărare şi ordine publică şi în alte sisteme”, a declarat Raluca Turcan la Prima TV, citată de Digi24.ro 

La începutul lui ianuarie 2024, judecătorul clujean Cristi Danileț (48 de ani) a depus cerere de pensionare. Danileț a anunțat că iese din magistratură după 25 de ani de activitate. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, că judecătorul Cristi Danileţ se poate pensiona.


Cristi Danileţ a fost membru al CSM în perioada 2011 - 2017, după care a activat la Tribunalul Cluj.

În decembrie 2021, el a fost suspendat din funcţie, după ce CSM a dat trei decizii de excludere din magistratură, pe mai multe motive, printre care faptul că a postat două filmuleţe pe TikTok sau că a făcut parte din două asociaţii care criticau Guvernul. 


CITEȘTE ȘI: 
Judecătorul Cristi Danileț a câștigat un nou proces cu CSM! Perioada în care a fost suspendat, recunoscută ca vechime în muncă

A câştigat toate procesele împotriva CSM, iar în aprilie 2023 a fost repus în drepturi, cu plata retroactivă a salariilor.

În urmă cu doi ani, Cristi Danileț a fost premiat de Grupul pentru Dialog Social (GDS) pentru activitatea sa din anul 2021. În noiembrie 2022, Danileț devenea cetățean al Republicii Moldova, în urma unui decret semnat de președintele Maia Sandu. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Judecătorul Cristi Danileț are undă verde de la CSM să se pensioneze la 48 de ani: „Nu spun STOP! celorlalte preocupări ale mele”

Judecătorul clujean Cristi Danileț iese la pensie

abonare newsletter