Timp Liber

Fructul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Previne îmbătrânirea și întărește sistemul imunitar

Fructul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Acest fruct oferă un ajutor tuturor persoanelor, indiferent de vârstă sau afecțiune.

Fructul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Previne îmbătrinirea și întărește sistemul imunitar/ Foto: pixabay.com Fructul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Previne îmbătrinirea și întărește sistemul imunitar/ Foto: pixabay.com

 

Fructul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Cătina este un arbust fructifer care se regăsește în regiunile muntoase, dar și în zonele de nisip și pietriș. Fructele își păstrează proprietățile curative chiar și în condiții de ger.


 

Cătina este folosită în industria alimentară, în industria farmaceutică, precum și pe post de remediu naturist.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Cătina este bogată în conținutul de acizi grași Omega-3 și Omega-6, vitaminele B1, B2, K, C, A și E, peste 60 de antioxidanți și 20 de minerale, scrie doc.ro.

Fructul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Previne îmbătrânirea

Fructul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Cătina conține o cantitate foarte mare de vitamina C. Conform unui studiu realizat în anul 2000, s-a demonstrat că extractul de cătină poate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.


De asemenea, ceaiul din cătină este benefic pentru piele și poate preveni îmbătrânirea prematură. Potrivit livadacuceai.ro,  ceaiul de cătină conține substanțe antioxidante care ne ajută menținem pielea mai luminoasă și mai suplă. 

Totodată, acest ceai care menține inima sănătoasă, întărește unghiile și previne căderea părului. Antioxidanții care se găsesc în compoziția cătinei intarzie îmbătrânirea pielii și ne ajută să avem un ten luminos, un păr mai puternic și unghii mai sănătoase. 


 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care tratează rapid indigestia și te ajută să slăbești. Elimină balonarea și întărește sistemul imunitar

Planta ideală pentru primăvară. Te ferește de gripă și ajută sistemul imunitar

 

Fructul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Întărește sistemul imunitar

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, cătina este un real ajutor pentru sistemul nostru imunitar. Acest fruct protejează organismul împotriva radicalilor liberi și întărește sistemul imunitar

Chiar dacă cătina, fructul care menține inima sănătoasă, are o mulțime de beneficii pentru organism, trebuie consumată cu moderație și după indicațiile unui medic sau specialist. Preparatele pe bază de cătină nu sunt indicate persoanelor care au suferit recent o intervenție chirurgicală pentru că pot încetini procesul de coagulare a sângelui.

 

CITEȘTE ȘI:

Leguma care topește grăsimea de pe abdomen. Previne cancerul și menține pielea sănătoasă

Leguma care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru sănătate. Previne cancerul și te ajută să slăbești

Leguma ieftină și ușor de găsit, cu beneficii minune. Are efect anti-cancer și anti-îmbătrânire

Ultimele Stiri
abonare newsletter