Timp Liber

Leguma care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru sănătate. Previne cancerul și te ajută să slăbești

Leguma care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru sănătate. Această legumă este ușor de găsit în România, însă puțini știu proprietățile sale asupra organismului nostru.

Leguma care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru sănătate. Previne cancerul și te ajută să slăbești/ Foto: pixabay.com Leguma care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru sănătate. Previne cancerul și te ajută să slăbești/ Foto: pixabay.com

 

Leguma care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru sănătate. Este vorba despre sfecla roșie.


 

Sfecla roșie conține o cantitate mare de substanțe chimice naturale numite nitrați. Printr-o reacție în lanț, organismul nostru schimbă nitrații în oxid nitric care ajută la fluxul sanguin și la tensiunea arterială.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Leguma care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru sănătate. Previne cancerul

Unul dintre principalii factori de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare îl reprezintă hipertensiunea arterială. Conform mai multor studii realizate de cercetători din Londra și Australia, sfecla roșie are un rol semnificativ în reducerea tensiunii arteriale cu 4-10 mmHG după doar câteva ore de la consum, potrivit vegis.ro.

De asemenea, sfecla roșie, leguma care scade tensiunea arterială, poate preveni și cancerul. Datorită conținutului ridicat de betacianină, sfecla roșie este implicată în prevenirea formării celulelor canceroase.


Leguma care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Anumiți compuși din sfecla roșie au proprietăți antiinflamatoare. Un nivel redus de inflamație în organism scade riscul de afecțiuni precum Alzheimer, Parkinson, afecțiuni cardiace, diabet și nu numai, scrie doc.ro.

 


CITEȘTE ȘI:

Leguma ieftină și ușor de găsit, cu beneficii minune. Are efect anti-cancer și anti-îmbătrânire

Cel mai ciudat fruct, cu 15 beneficii: previne cancerul, boala Alzheimer și ne protejează de tuberculoză

 


Leguma care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru sănătate. Te ajută să slăbești

Sfecla roșie este săracă în calorii. Un pahar din sfeclă roșie furnizează circa 110 calorii.

Conform unui studiu realizat în 2011, extractul de sfeclă roșie a scăzut colesterolul total și trigliceridele și a crescut HDL sau colesterolul „bun”.

Pe lângă beneficiile menționate anterior, sfecla roșie protejează ficatul. Betaina din sfeclă ajută la eliminarea toxinelor, în timp ce alți pigmenți susțin procesul de detoxifiere de la nivelul ficatului.

 

CITEȘTE ȘI:

Planta care reduce stresul și previne cancerul. Protejează ficatul

Carnea care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Este recomandată pentru copii și tratează insomnia

Planta care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Te ajută să pierzi din kilograme și menține inima sănătoasă

Ultimele Stiri
abonare newsletter