Timp Liber

Planta care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Te ajută să pierzi din kilograme și menține inima sănătoasă

Planta care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Această plantă este un deliciu pentru supe, însă puțini știu beneficiile pe care le aduce sănătății noastre.

Morcovul, planta care previne cancerul/ Sursă foto: pixabay.com Morcovul, planta care previne cancerul/ Sursă foto: pixabay.com

 

Planta care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Această plante minune este morcovul.


 

Potrivit doc.ro, morcovii sunt bogați în betacaroten și vitamina A, ambele jucând un rol important în susținerea țesuturilor oculare, în special a fotoreceptorilor responsabili cu vederea noastră. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Morcovii pot îmbunătăți vederea de noapte, pot întârzia apariția cataractei și a multor altor afecțiuni oculare. Morcovii nu fac minuni în cazul persoanelor deja bolnave și nu te vor scăpa de dioptrii, insă pot fi de folos în prevenția agravării afecțiunii de care suferi.

Planta care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Te ajută să slăbești

Morcovul, planta care previne cancerul cu multe beneficii pentru organism. Studiile arată că morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, mamar şi de colon cu până la o treime datorită conţinutului de falcarinol, un pesticid natural din componenţa acestora, potrivit csid.ro.


De asemenea, morcovii sunt un real ajutor pentru persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus. Datorită conținutului slab de calorii, morcovii sunt ideali în curele de slăbire, 100 grame de morcov conţin aproximativ 40 de calorii.

Totodată, morcovul, planta care previne cancerul, protejează pielea. Morcovii pot ajuta în tratarea acneei și a rănilor superficiale de la suprafața pielii, datorită efectului său antiseptic, antiinflamator și cicatrizant.


CITEȘTE ȘI:

Leguma cu 10 beneficii medicale: curăță rinichii, reduce colesterolul „rău” și întinerește pielea

Fructul cu miros urât, ce reglează glicemia. Scade riscul de cancer, previne bolile și tratează anemia

 

Planta care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Menține inima sănătoasă

Pe lângă beneficiile menționate anterior, morcovul ne ajută să ne păstrăm inima sănătoasă. Potasiul din compoziția morcovului contribuie la relaxarea vaselor de sânge și reduce riscul de hipertensiune arterială.

Morcovii sunt un ajutor persoanelor care suferă de diabet. Persoanele care sunt diagnosticate cu diabet sunt sfătuiți să mănânce morcovi fierți, deoarece conțin cu 34% mai mulți antioxidanți decât cei cruzi. 

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne febra musculară și apariția ridurilor

Ceaiul cu multe beneficii pentru organism. Previne infarctul, reduce nivelul colesterolului și luptă cu acneea

Leguma care previne cancerul de colon. Scade riscul de boli de inimă și previne îmbătrânirea prematură

Ultimele Stiri
abonare newsletter