Timp Liber

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne febra musculară și apariția ridurilor

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Acest aliment este consumat de foarte mulți români, însă puțini îi cunosc beneficiile pentru sănătate.

Dovleacul: ce beneficii aduce sănătății noastre?/ Sursă foto: pixabay.com Dovleacul: ce beneficii aduce sănătății noastre?/ Sursă foto: pixabay.com

 

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre dovleac.


 

Dovleacul conține o cantitate mare de luteină, beta-caroten, vitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E și K, zinc, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, mangan și fier. Este bogat în proteine și fibre și este o sursă excelentă de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Nu doar conținutul de pulpă se consumă în cazul dovleacului, ci și semințele, pe care le poți găsi și separat, în comerț. E bine să cumperi variante fără sare sau arome, de preferat crude sau coapte (nu prăjite în ulei) și nesărate, scrie doc.ro.

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne febra musculară

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Dovleacul conține o cantitate mică de calorii și este bogat în fibre. Datorită conținutului ridicat de fibre, dovleacul ajută și la diminuarea poftei de mâncare și la arderea mai rapidă a grăsimilor.


Totodată, dovleacul este benefic și pentru combaterea febrei musculare. Conform ultimelor studii, dovleacul consumat înainte de exercițiile fizice, ajută la prevenirea durerilor musculare de a doua zi.

De asemenea, dovleacul, alimentul care te ajută să slăbești, poate preveni și cancerul. Potrivit medicilor,  alimentele care conţin beta-caroteni par să ajute organismul în lupta cu cancerul mult mai mult decât un supliment alimentar, iar dovleacul conține o cantitate mare de beta-caroten.


 

CITEȘTE ȘI:

Ceai alb: ce beneficii are pentru organism? Previne infarctul, reduce nivelul colesterolului și luptă cu acneea

Alimentul care previne cancerul de colon. Consumul lui scade riscul de boli de inimă și previne îmbătrânirea prematură

 

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne apariția ridurilor

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, dovleacul este benefic și pentru menținerea tânără a pielii. Carotenoizii din dovleac ajută la neutralizarea radicalilor liberi și previn dezvoltarea celulele canceroase. Datorită acestor substanțe, dovleacul ajută la menținerea pielii sănătoase și la prevenirea îmbătrânirii premature.

Și semințele de dovleac aduc o serie de beneficii organismului. De exemplu, ele sunt extrem de bogate în produşii chimici pe bază de plante numiţi fitosteroli, recunoscuţi de către medici ca fiind benefici în reducerea colesterolului rău.

 

CITEȘTE ȘI:

Ouă toxice: Testul simplu care arată dacă oul e toxic sau nu

Planta minune a primăverii! Tratează peste 10 tipuri de afecțiuni

Alimentul care întărește oasele. Reduce riscul apariției cancerului și menține aspectul tânăr al pielii

abonare newsletter