Timp Liber

Leguma care tratează gripa și răceala. Ajută persoanele care au diabet și previne cancerul

Leguma care tratează gripa și răceala. În sezonul în care gripa și răceala ne fac probleme, putem apela pe lângă medicație ori în lipsa ei, în cazurile mai puțin agresive, la o legumă care poate fi integrată ușor în diferite rețete.

Leguma care tratează gripa și răceala. Ajută persoanele care au diabet și previne cancerul. Foto: depositphotos.com. Leguma care tratează gripa și răceala. Ajută persoanele care au diabet și previne cancerul. Foto: depositphotos.com.

 

 


Leguma care tratează gripa și răceala. Poate fi gătită cu ușurință și introdusă în mai multe feluri de mâncare. Fie că vorbim de mic-dejun, prânz ori cină, această legumă, pe lângă că are puterea de a lupta cu gripa și răceala, este și extrem de sănătoasă și recomandată celor care țin dietă.

 


Leguma care tratează gripa și răceala. Luptă cu infecțiile și produce celule albe în sânge

Leguma care tratează gripa și răceala. Cartoful dulce reprezintă o bună sursă de beta-caroten, care este o formă a vitaminei A. Acest lucru ajută organismul atunci când se luptă cu o răceală.

CITEȘTE ȘI:


Planta care te vindecă de răceală și gripă. Te scapă de tuse și, combinată cu mierea, e ca un analgezic

Fructul care protejează creierul. Are multe beneficii pentru organism: controlează glicemia și sprijină sănătatea oaselor


Cartoful dulce ajută organismul să producă celule albe în sange, acestea având rolul de a lupta cu infecția din corp, conform sfatulmedicului.ro.

Leguma care tratează gripa și răceala. Ajută în lupta cu diabetul și reduce hipoglicemia

Această legumă este recomandată de specialiști inclusiv persoanelor care se luptă cu diabetul, fiind un aliment cu un indice glicemic scăzut.


Cartoful dulce poate reduce episoadele de hipoglicemie și de rezistență la insulină.

Astfel, cartoful dulce este un aliment extrem de bogat în fibre, fiind indicat atât celor care suferă de diabet de tip 1, cât și de tip 2.


Leguma care tratează gripa și răceala. Luptă cu tensiunea arterială și previne cancerul

Această legumă mai luptă cu tensiunea arterială și poate preveni chiar și cancerul datorită prezenței betacarotenului, conform doc.ro.

Cartoful dulce ajută totodată la digestie, este bogat în vitamina C, ceea ce ajută la imunitate. O imunitate bună ne ferește de răceală și gripă.

Cartoful dulce poate fi consumat fiert, copt ori prăjit.

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne cancerul, cu multe beneficii pentru sănătate. Reglează tensiunea arterială și te ajută să pierzi din kilograme

Condimentul cu proprietăți anti-cancer. Previne atacul de cord și te ajută să arzi caloriile rapid

Leguma care întărește oasele și te ajută să slăbești. Scade colesterolul și întârzie îmbătrânirea

Alimentul care topește grăsimea de pe abdomen. Previne cancerul și întărește sistemul imunitar

Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Previne atacurile de cord și cancerul

Ultimele Stiri
abonare newsletter