Timp Liber

Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Previne atacurile de cord și cancerul

Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Băuturile alcoolice consumate în exces pot fi un dușman pentru sănătatea organismului. Consumate cu grijă, acestea pot avea însă o grămadă de beneficii.

Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Previne atacurile de cord și cancerul. Foto: depositphotos.com. Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Previne atacurile de cord și cancerul. Foto: depositphotos.com.

 

 


Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Țuica este cunoscută pentru puterea sa de a trata gripa și răceala, șampania este recomandată pentru persoanele care vor să slăbească. Vinul roșu, însă, este cunoscut ca cea mai sănătoasă băutură alcoolică, însă doar dacă este consumat în cantități normale.

 


Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Previne atacul de cord și cancerul

În primul rând, vinul roșu este sănătos datorită conținutul său de antioxidanți, care se regăsesc atât în sâmburii, cât și în pielița strugurilor. Totodată, vinul roșu poate acționa preventiv în cazul atacurilor de cord.

CITEȘTE ȘI:


Băutura care vindecă plămânii. Are efect antiinflamator, calmează tusea și ameliorează durerea în gât

Ceaiul care tratează oboseala. Întărește sistemul imunitar și reduce riscul de accident vascular cerebral


Acest din urmă beneficiu are legătură cu consumul vinului roșu care însoțește mesele bogate în grăsimi, reprezentând astfel un echilibru în acest sens.

Această băutură alcoolică previne inclusiv cancerul, putând reuși să omoare celulele bolnave și să ajute la evitarea răpspândirii acestora în corp.


Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Ajută persoanele care au insomnii

De asemenea, studiile arată că un consum zilnic de până la 30 de grame poate elimina toate cauzele de deces, având astfel proprietatea de a reduce riscul de mortalitate.

Unele tipuri de vin roșu conțin melatonină, fapt care face din această băutură alcoolică o armă împtriva insomniei, ajutând la calitatea mai bună a somnului.


Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Previne demența și scade presiunea arterială

Nu este de ignorat nici faptul că vinul roșu are rol de a proteja pe cei care îl consumă de boli precum demență ori Alzheimer.

Totodată, vinul roșu consumat în timpul mesei poate să scadă presiunea arterială în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune. Această băutură conține de asemenea potasiu, fier sau fluor, îmbunătățind digestia și fiind o sursă de a furniza energie, conform sfatulmedicului.ro.

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Alimentele care previn cancerul și te ajută să duci o viață lungă

Condimentul cu proprietăți anti-cancer. Previne atacul de cord și te ajută să arzi caloriile rapid

Băutura alcoolică care acționează ca un medicament. Reduce stresul, menține inima sănătoasă și te ajută să slăbești

Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. O consumăm fără a ști câte beneficii are pentru organism

Ultimele Stiri
abonare newsletter