Timp Liber

Fructul care protejează creierul. Are multe beneficii pentru organism: controlează glicemia și sprijină sănătatea oaselor

Fructul care protejează creierul. Acest fruct are numeroase beneficii pentru organism, susțin specialiștii. Sprijinirea sănătății oaselor este unul dintre aceste beneficii.

Fructul care protejează creierul. Are multe beneficii pentru organism: controlează glicemia și sprijină sănătatea oaselor/ Foto: pixabay.com Fructul care protejează creierul. Are multe beneficii pentru organism: controlează glicemia și sprijină sănătatea oaselor/ Foto: pixabay.com

 

 


Fructul care protejează creierul este mura. Murele sunt fructe care ne aduc multe beneficii organismului și care conțin multe vitamine, esențiale pentru sănătatea noastră.

 


Acest fruct este și bogat în fibre. Conform csid.ro, 340 g de mure au 60 de calorii, alături de 8 grame de fibre, adică o treime din câte fibre trebuie să consumăm pe zi.

Conform aceleași surse, mura este și fructul care protejează creierul. Antioxidanții din mure ar reduce inflamațiile la nivelul creierului și ar preveni pierderea memoriei.


Fructul care protejează creierul. Are multe beneficii pentru organism: controlează glicemia

Fructul care protejează creierul are și multe beneficii pentru organism între care se numără controlul glicemiei.

Mai exact, indicele glicemic al acestui fruct este de 25, el fiind printre puținele fructe care au o cantitate extrem de mică de zahăr. În comparație cu ananasul, murele au mult mai puțin zahăr. 340 g de zăhăr conțin 7g de zahăr. Tot 7g de zahăr are și numai 16g de ananas.


Totodată, sucul din acest fruct care protejează creierul este revigorant și tonifiant și ajută persoanele care se simt slăbite.

CITEȘTE ȘI:


Fructul care întărește sistemul imunitar și oasele. Scade tensiunea arterială și îmbunătățește digestia


Fructul care îmbunătățește memoria și sănătatea oaselor. Previne bolile cronice și îți lungește viața

 

Fructul care protejează creierul. Are multe beneficii pentru organism: sprijină sănătatea oaselor

De asemenea, fructul care protejează creierul sprijină și sănătatea oaselor, între beneficiile pe care le are asupra organismului nostru. Murele ne oferă o grămadă de vitamina K care ajută la coagularea sângelui, necesară pentru sănătatea oaselor noastre.

În același timp, vitamina K regăsită în acest fruct benefic poate să ajute și la formarea oaselor. Unele studii arată că deficitul de această vitamină poate să ducă la risc crescut de osteoporoză și fracturi.

Pe lângă vitamina K, manganul din acest fruct ajută și el la sănătatea oaselor și producția de colagen (care este benefică pentru articulații).

CITEȘTE ȘI:

Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Înfrumusețează părul și reduce nivelul de colesterol

Fructul care topește grăsimea de pe abdomen, cu multe beneficii pentru organism. Stimulează sistemul imunitar și previne anemia

Ultimele Stiri
abonare newsletter