Timp Liber

Alimentul care produce anxietate și stări de nervozitate! E consumat zilnic de români

Alimentul care produce anxietate și stări de nervozitate este sarea. Acest aliment consumat zilnic de români aduce o serie de probleme organismului uman, inclusiv stări de nervozitate sau anxietate.

Alimentul care produce anxietate și stări de nervozitate! E consumat zilnic de români

 

Sarea este alimentul care produce anxietate, stări de nervozitate și alte probleme grave de sănătate. Românii obișnuiesc să consume sare la aproape fiecare masă, pentru mulți fiind un aliment fără de care mâncarea nu are gust.


Iodul a fost adăugat la început în sare pentru a reduce numărul de cazuri de problem ale glandei tiroide. Ulterior, s-a demonstrat că iodul sintetic are și efecte contrare, precum suprasolicitarea glandei tiroide, a rinichilor și a organelor interne.

Sarea produce probleme de sănătate

Sarea este unul dintre alimentele pe care medicii nu le recomandă persoanelor care au probleme la inimă. Tot acest aliment este asimilat cu problemele hipertiroide. Consumul constant de sare iodată încetinește procesele metabolice și duce la obezitate într-un timp lung.


CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care te ajută să slăbești. Scade nivelul zahărului din sânge și tensiunea arterială

Fructul care protejează creierul. Are multe beneficii pentru organism: controlează glicemia și sprijină sănătatea oaselor

Tot sarea iodată slăbește sistemul imunitar, provoacă nervozitate, anxietate și tulburări ale somnului. Medicii nu recomandă sare nici persoanelor care suferă de hipertensiune.


Câtă sare este recomandată pe zi

În mod normal, un om nu are voie să consume mai multe de 2 grame de sare pe zi. Pentru a ne face o idee mai clară, această cantitate reprezintă o linguriță.

În momentul în care calculăm cantitatea de sare pe care o putem consuma pe zi, trebuie să știm că sarea este prezentă și în produsele gata preparate. De exemplu, mezelurile, conservele, cerealele sau pâinea conțin în general sare.

CITEȘTE ȘI:

Planta care combate răceala și gripa. Are efect antiinflamator și te ajută să pierzi din kilograme

Planta care îmbunătățește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Previne cancerul și are multe beneficii pentru organism

abonare newsletter