Nutriționistul Mihaela Bilic a dat câteva exemple de mezeluri drept răspuns atunci când i-a fost adresată întrebarea: „Care mezeluri sunt cel mai sănătoase?”
Masa de Paşte este întotdeauna îmbelşugată, însă aceasta poate ajunge să conţină până la 163 de E-uri (aditivi alimentari), 208,6 grame de zahăr şi 31,6 grame de sare.
Alimentul care produce anxietate și stări de nervozitate este sarea. Acest aliment consumat zilnic de români aduce o serie de probleme organismului uman, inclusiv stări de nervozitate sau anxietate.
Carnea toxică nu se recunoaşte foarte uşor, la fel cum se întâmplă şi în cazul mezelurilor pline de substanţe şi condimente care schimbă gustul şi mirosul.
Mezelurile sunt cancerigene, potrivit evaluării publicate luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care avertizează că şi carnea roşie este „probabil” cancerigenă.