Timp Liber

Planta care combate răceala și gripa. Are efect antiinflamator și te ajută să pierzi din kilograme

Planta care combate răceala și gripa. Această plantă ne poate ajuta să trecem mai ușor peste sezonul rece.

Planta care combate răceala și gripa. Are efect antiinflamator și te ajută să pierzi din kilograme/ Sursă foto: pixabay.com Planta care combate răceala și gripa. Are efect antiinflamator și te ajută să pierzi din kilograme/ Sursă foto: pixabay.com

 

Planta care combate răceala și gripa, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre ghimbir.


 

Ghimbirul este ideal de consumat pentru a trata infecții respiratorii, dureri musculare, tuse dar și o mulțime de alte afecțiuni când este consumat în combinație cu miere.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Ghimbirul, planta care combate răceala și gripa face mâncarea mai ușoară și mai ușor digerabilă, este revigorant, vasodilatator, are efect de liniștire, reglează echilibrul intern al organismului și contribuie la menținerea sănătății scalpului, fiind un remediu excelent pentru mătreața. Chinezii consideră ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale în dietoterapie, alături de oțetul de orez, vinul de orez, sare și miere, scrie sfatulmedicului.ro.

Planta care combate răceala și gripa. Are efect antiinflamator

Planta care combate răceala și gripa. Ceaiul din ghimbir ne poate scăpa de răceala sau gripă. Dacă pui câteva felii de rădăcină de ghimbir în apă clocotită și după aceea o bei, remediul poate ajuta la calmarea tusei și a durerilor din gât.


De asemenea, rădăcina de ghimbir are proprietăți antiinflamatoare. Conform specialiștilor, ghimbirul este recomandat în cazul în care ne confruntăm cu dureri articulare, entorse, febră musculară sau luxații.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ghimbirul poate susține activitatea aparatului digestiv. Potrivit doc.ro,  tulpina de ghimbir stimulează eliminarea  gazelor și reduce balonarea. În cazul toxiinfecției alimentare, o cană de suc de tulpină de ghimbir ce poate fi îndulcită cu miere, calmează durerile abdominale. 


 

CITEȘTE ȘI:


Planta care îmbunătățește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Previne cancerul și are multe beneficii pentru organism

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne cancerul și îmbunătățește digestia

 

Planta care combate răceala și gripa. Te ajută să slăbești

Ghimbirul, planta care combate răceala și gripa, este un real ajutor pentru persoanele care doresc să piardă din kilograme. Conform unui studiu realizat în 2018, s-a demonstrat că extractul de ghimbir ajută la stimularea funcțiilor digestive și la arderea mai rapidă a grăsimilor.

Totodată, ghimbirul hrănește epiderma și conferă pielii mai multă elasticitate. Acest lucru este datorat conținutului de fosfor, magneziu și acizi aminați.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care protejează creierul. Are multe beneficii pentru organism: controlează glicemia și sprijină sănătatea oaselor

Condimentul care te scapă de răceală și gripă. Ajută căile respiratorii și previne cancerul

Cum să trăiești mai mult: Dieta recomandată pentru o viață cât mai lungă

Ultimele Stiri
abonare newsletter