Timp Liber

Pălinca de prune, beneficii incredibile pentru organism: previne infarctul, bolile și stimulează memoria

Pălinca de prune, beneficii incredibile pentru organism. Această băutură alcoolică românească poate să fie foarte benefică pentru sănătatea noastră și chiar să prevină boli.

Pălinca de prune, beneficii incredibile pentru organism: previne infarctul, bolile și stimulează memoria/ Foto: depositphoto.com. Pălinca de prune, beneficii incredibile pentru organism: previne infarctul, bolile și stimulează memoria/ Foto: depositphoto.com.

 

 


Băutura românească preferată de mulți români, în special la țară, este pălinca de prune. Deși mulți o preferă pentru gust și pentru faptul că este un alcool foarte puternic, țăranii o folosesc de foarte mult timp și pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății noastre.

 


Studiile ne arată că dacă pălinca de prune este consumată în cantități moderate, scrie sfatnaturist.ro, poate proteja inima și chiar să prevină sau trateze anumite probleme ale stomacului și ale bilei.

Mai demult, această băutură alcoolică era folosită des pentru tratarea reumatismului, răcelilor și calmarea durerilor de cap. Pălinca de prune încă este folosită pentru aceste lucruri, dar nu la fel de des.


Pălinca de prune, beneficii incredibile pentru organism: previne infarctul

Pălinca de prune are numeroase beneficii incredibile pentru organism, deși unii dintre voi ați putea fi șocați, fiindcă este, totuși, o puternică băutură alcoolică.

Între beneficiile pentru organism pe care pălinca de prune le are se numără prevenirea arterosclerozei și chiar prevenirea infarctului miocardic. Pe lângă că previne infarctul, pălinca chiar este recomandată în cazul anemiilor, dar în cantități de maxim 30 ml/zi, adică un mic shot.


Pălinca de prune, beneficii incredibile pentru organism: Încă un lucru care vă va surprinde este că pălinca sau țuica (în loc să îți distrugă ficatul, cum se întâmplă în cazul băuturilor alcoolice) ajută bila și ficatul, fiindcă are multe vitamine. Pe lista vitaminelor se numără vitamina A, vitamina B, vitamina C și vitamina D.

Aceste vitamine nu se degradează prin încălzire și astfel au efecte benefice, mai exact de regenerare a ficatului. Este o informație surprinzătoare și interesantă, pe lângă faptul că această băutură alcoolică tradițională previne infarctul.


CITEȘTE ȘI:

Băutura alcoolică care menține inima sănătoasă. Scade colesterolul și are puține calorii


Băutura alcoolică care te ajută să slăbești. Ajută la sănătatea inimii și scade riscul de diabet

 

Pălinca de prune, beneficii incredibile pentru organism: combate bolile și stimulează memoria

Alte beneficii incredibile pentru organism pe care pălinca de prune le are: proprietăți de tratare, calmare și combatere a unor boli. Da, exact, pălinca de prune poate să combată bolile.

Explicația ar fi că vaporii calzi de alcool etilic pot produce o dilatare a vaselor capilare din plămânii noștri, dilatare care permite ca sângele să fie mai bine oxigenat și dioxidul de carbon se elimină. Astfel, pălinca de prune scade riscul de pneumonie, de exemplu, datorită decongestionării plămânilor.

Pălinca de prune, beneficii incredibile pentru organism: pe lângă beneficiile uimitoare deja menționate, s-a mai dovedit că pălinca de prune consumată în cantități mici stimulează circulația sângelui, lucru care previne formarea de cheaguri de sânge.

În plus, pălinca de prune aduce beneficii și creierului nostru: există efecte pozitive asupra neuronilor și chiar poate să ne stimuleze memoria.

Foto: depositphoto.com.

CITEȘTE ȘI:

Condimentul pe care toți îl avem în bucătărie și combate bolile. Scade colesterolul și previne diabetul

Planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Menține inima și oasele sănătoase

abonare newsletter