Timp Liber

Planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Menține inima și oasele sănătoase

Planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Această plantă este înrudită cu ceapa și este cunoscută de specialiști datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului, menține inima și oasele sănătoase.

Planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Menține inima și oasele sănătoase Planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Menține inima și oasele sănătoase

 

 


Planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre arpagic.

 


Arpagicul, planta înrudită cu ceapa, are bulbi albi alungiți și frunze subțiri cu formă tubulară. Din această plantă se pot consuma atât bulbul, cât și frunzele.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Originar din Europa, arpagicul, planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism este folosită încă din Evul Mediu atât în scopuri culinare, cât și în scopuri medicinale, potrivit doc.ro.


Planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Menține inima sănătoasă

Arpagicul, planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Quercetina din arpagic previne instalarea cancerului, antioxidanții contribuie la reducerea impactului radicalilor liberi asupra organismului, prevenind astfel formarea celulelor canceroase, iar zeaxantina și luteina au un impact pozitiv asupra cancerului bucal, potrivit sfatnaturist.ro. Potrivit specialiștilor, consumul de arpagic ajută la combaterea cancerului de colon, sân, ovare, pulmonar și prostată.

De asemenea, consumul regulat de arpagic ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. Arpagicul, planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism, este bogat în quercetină. Datorită conținutului de quercitină, arpagicul ajută la reducerea plăcii care acumulează în artere.


Arpagicul este recomandat și femeilor însărcinate. Planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism, conține acid folic care ajută la dezvoltarea sănătoasă a fătului și previne malformațiile care pot apărea pe timpul sarcinii.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Reduce riscul de astm și diabet

Leguma cu multe beneficii pentru organism, consumată des de români. Scade tensiunea arterială și întărește oasele

Planta care luptă împotriva cancerului, cu multe beneficii pentru organism. Menține oasele sănătoase

Pe lângă beneficiile menționate anterior, arpagicul este benefic pentru oase. Această plantă are un conținut ridicat de vitamina K. Datorită acestei proprietăți, arpagicul ajută la îmbunătățirea densității mineralelor din oase și reduce riscul de fracturi. 

Arpagicul mai este folosit și în uz extern. Conform ultimelor studii s-a dovedit că arpagicul, planta care luptă împotriva cancerului, este un adjuvant pentru podoaba capilară. Acesta întărește firul de păr și previne ruperea acestuia.

De asemenea, arpagicul este o sursă bogată de antioxidanți, iar asta îl transformă într-un tratament natural pentru reducerea inflamaților.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficii pentru organism. Menține oasele sănătoase și are efect anticancerigen

Fructul care repară ficatul. Are efect anticancerigen, te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar

Băutura care reduce stresul și oboseala. Relaxează mușchii și scade presiunea sângelui

Ultimele Stiri
abonare newsletter