Actualitate

OPINIE: Merge democrația (și) cu gaz rusesc

Toate se întâmplă în jurul nostru, fiecare contează în felul ei și niciuna nu e lipsită de semnificații și de urmări, de la războiul din Ucraina, la alegerile din Serbia și Ungaria șamd. Azi voi face referire mai ales la alegerile „democratice” din Ungaria, la rezultatul acestora și la pilda ce pot s-o ofere.


Politică

OPINIE. Viorel Nistor: „Demență, răzbunare, cruzime”

Războiul de invadare a Ucrainei de către Rusia a început de douăzeci și șase de zile, acompaniat de un lanț nesfârșit de știri, breaking news, emoții, șocuri, imagini terifiante... Peste puteri, stresant, solicitant, greu de suportat, interminabil, parcă.

Politică

OPINIE. Viorel Nistor: „Denazificare” sau „devirusare”

Acum nu mai e nici secret, nici incertitudine că Rusia a pierdut prima rundă propagandistică a războiului din Ucraina (așa cum am spus de mai multă vreme aici). Aceasta avea drept țintă principală motivarea războiului (ca principiu) și justificarea acestuia (după declanșarea lui) și a pus la bătaie un întreg aparat, de altfel uriaș și performant.

Actualitate

Opinie. Viorel Nistor: „Neutraliștii”

Din cauza propagandei, a „prostiei” proprii și a spiritului de contrazicere și negare, ca efect al (auto)dezinformării și, nu în ultimul rând, ca partizanat rusesc prost disimulat, au apărut noi specimene în lumea virtuală. I-am numit „neutraliști”.


abonare newsletter
banners