Actualitate

Un bloc de 10 etaje va răsări pe strada Plopilor, într-un loc cu multe spaţii verzi. În zonă, PUG-ul prevede maxim 4 etaje

Primăria Cluj-Napoca este pe punctul de a da undă verde construirii unui bloc cu 10 etaje pe strada Plopilor, într-o zonă puternic marcată de spaţii verzi precum Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu şi Parcul Rozelor. În Planul Urbanistic General (PUG) se arată că aici se pot construi blocuri cu regim de înălţime de maxim 4 etaje.

Economie

Ce se întâmplă cu terenurile din Cluj în următorii 5-10 ani?

Cluj-Napoca are nevoie de un plan de dezvoltare bine pus la punct. Ritmul accelerat de creștere în volum, numărul locuitorilor și numărul persoanelor active, evoluția sectorului profesional, extinderea suprafețelor pe care se construiesc cartiere noi, impune acest plan pe termen lung, dar și scurt.


Actualitate

Planul pentru un Dezastru Urbanistic Generalizat. Arhitectul Şerban Ţigănaş despre “periferizarea Clujului” - GALERIE FOTO

Cluj-Napoca are, de aproape doi ani, Plan Urbanistic General nou, dar cu toate acestea se construieşte în continuare la fel de haotic. Încă apar blocuri între case, încă se construieşte pe terenuri care nu au infrastructură, încă există litigii legate de terenuri. Peste toate acestea, autorităţile locale se plâng că nu au terenuri să facă parcuri de joacă pentru copii, parkinguri de cartier, locuri de parcare etc.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners