Administrație

Aquapark sau centru olimpic sportiv în Sălicea? „În zonă sunt presiuni imobiliare foarte mari”

Parc industrial, centru olimpic sportiv sau chiar aquapark sunt propunerile autorităților pentru Sălicea, acolo unde au loc dezbateri aprinse pe marginea noului Plan Urbanistic General (PUG) al comunei. Satul deține sute de hectare neexploatate, iar presiunea imobiliară devine tot mai mare.

Așa ar fi trebuit să arate viitoare bază sportivă din Sălicea, neconstruită nici până în prezent. Foto: monitorulcj.ro Așa ar fi trebuit să arate viitoare bază sportivă din Sălicea, neconstruită nici până în prezent. Foto: monitorulcj.ro

 

Locuitorii din Ciurila susțin că nu vor să ajungă în situația Floreștiului sau a cartierului Borhanci unde zonele locuite și construite s-au extins înaintea utilităților. Aceștia au organizat mai multe dezbateri de-a lungul timpului, nemulțumiți de reglementările noului Plan Urbanistic General. Ei suțin că Pădurea Făget și pășunile zone verzi din jur „se află sub presiunea construcțiilor, deseori ilegale, din toate părțile”.


Locuitorii comunei Ciurila se declară îngrijorați de mărirea imensă a intravilanului, fără extinderea realistă a utilităților. 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, confirmă că presiunea imobiliară a crescut în Sălicea.


„Eu mă bucur că există multe dezbateri în comuna Ciurila și mai ales în zona Sălicea pentru că într-adevăr este una din localitățile în care presiunea imobiliară a crescut foarte mult. Asta ne dorim prin acest PUG să ne lămurim o dată ce putem construi în zona respectivă, să stabilim exact ce nu poți să faci, să se creeze o disciplină în construcții. Oamenii participă la dezbateri, ceea ce e foarte bine, săptămâna trecută am trimis specialiști și de la Consiliul Județean la dezbatere, să poată să explice oamenilor exact ce se dorește acolo, să vină proiectantul care a lucrat pentru comună și a muncit vreo 10 ani să ajungă la faza asta. S-a răspuns la toate întrebările pentru ca oamenii să știe exact ce se întâmplă”, a spus Tișe, marți, într-o emisiune radio.

Parc industrial, aqua park sau centru olimpic sportiv

Președintele CJ Cluj spune că în zonă nu se vor construi blocuri, la fel ca în Chinteni și Feleacu.


„Comuna deține o resursă importantă de pășune și nu numai, până la 200-300 de hectare, acolo există mai  multe analize, mai multe variante de lucru în comună, sper ca măcar una să se concretizeze. Într-adevăr, există varianta unui parc industrial, dar există și varianta unui aquapark mare care să aducă mulți bani comunei respective și este și varianta să se realizeze un centru olimpic sportiv cu stadioane pentru toate sporturile, cu hotel, terenuri de tenis, baschet, o mini sală de sport, ca o bază sportivă. Astea trei s-au avut în vedere ca analiză de lucru. Sper eu ca măcar una din ele să o putem concretiza în comuna respectivă. Cel mai important e să fie o investiție importantă, să aducă câteva locuri de muncă în comuna respectivă. Avem în vedere să investească și primăria și de la minister, plus investiție privată. Comuna trebuie să câștige din folosința acestui teren. Rămâne să vedem în ce direcție mergem în funcție de cerința din piață. PUG-ul interzice blocurile, vor rămâne case, la fel ca în Chinteni și Feleacu. Sunt niște reguli pe care primăria a dorit să le impună și noi susținem primăria”, a mai spus Tișe.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Visul lui Sabău pentru „U” poate deveni realitate: baza sportivă de 2 milioane de euro de la Sălicea, agreată de conducerea comunei FOTO

Despre o bază sportivă în Sălicea se vorbește încă din 2017!

Autoritățile locale și județene, alături de reprezentanții clubului sportiv Universitatea Cluj, vorbeau încă din 2017 de construirea unei baze sportive cu terenuri de  antrenament, sală de forţă, restaurant şi camere de cantonament, în valoare de circa 2 milioane de euro în Sălicea. Atunci se vorbea despre finalizarea proiectului în doi ani.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Casă cuprinsă de flăcări în Sălicea. Pompierii intervin în forță. O femeie de 70 de ani a suferit un atac de panică

Accident pe drumul Făget-Sălicea! Zăpada le dă bătăi de cap șoferilor. FOTO

După ani de așteptare, sătenii din Sălicea, comuna Ciurila vor avea apă potabilă. „În curând!”, promite din nou Tișe

Ultimele Stiri
abonare newsletter