Ştiri din Transilvania

Băutura iubită de tineri, foarte nocivă pentru organism. Poate provoca boli de inimă sau ficat

Există o băutură pe care tinerii o iubesc și o consideră o binecuvântare, dar aceasta prezintă efecte nocive asupra organismului și poate provoca boli grave.

 

Băutura iubită de tineri, dar cu efecte nocive asupra organismului este energizantul. Deși producătorii acestei băuturi, consumată de multe ori în exces de către tineri, susțin că are multe efecte benefice, aceasta poate provoca chiar boli de inimă, boli de ficat sau atacuri de panică. 


 

Odată combinat și cu alcoolul (un lucru obișnuit în rândul tinerilor la petreceri), efectele energizantului sunt extrem de nocive și periculoase pentru sănătate. 


Cu un motiv anume, această băutură iubită de tineri, dar cu efecte nocive asupra organismului, nu este recomandată copiilor, gravidelor, femeilor care alăptează, oamenilor care au intoleranță la cofeină, celor cu hipertensiune aerterială sau care suferă de boli de inimă, potrivit sfatulmedicului.ro

Băutura iubită de tineri, foarte nocivă pentru organism. Ce substanțe conține

Băutura iubită de tineri, cu multe efecte nocive asupra organismului, energizantul, conține o groază de substanțe care consumate în exces îți pot distruge sănătatea. Energizantele conțin cofeină, taurină, carnitină, guarana, ginseng și vitamine din complexul B. 


Deși cofeina stimulează activitatea creierului nostru, consumată în cantități mici, 240 de mg de cofeină cresc activitatea cardiovasculară. Potrivit sursei citate, o cutie de energizant, băutura iubită de tineri, dar cu efecte nocive asupra organismului, poate conține de la 400 mg până la 1.000 mg de taurină, un aminoacid din țesuturile musculare care se presupune nedovedit că ar îmbunătății activitatea inimii. 

Pe de altă parte, carnitina reprezintă o componentă a celulelor omului care ajută la oxidarea acizilor grași, substanța totodată stimulând creșterea metabolismului și reducând oboseala resimțită la nivelul mușchilor.


Băutura iubită de tineri, dar cu efecte nocive asupra organismului, conține și două plante medicinale: guarana și ginseng. Ele au un rol tonificant pentru organism. Iar vintaminele B sunt esențiale pentru ca activitatea creierului să fie una normală, dar atunci când sunt consumate în exces pot duce la tremurat și palpitații.

CITEȘTE ȘI:


Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. O consumăm fără a ști câte beneficii are pentru organism

Băutura iubită de tineri, foarte nocivă pentru organism. Efectele excesului

Energizantul, băutura iubită de tineri, dar foarte nocivă pentru organism, poate să aibă efecte fatale dacă este abuzată.

Consumarea acestei băuturi nocive poate să cauzeze probleme cu creșterea presiunii arteriale sau conținutul zahărului în sânge. De aceea este de evitat în special pentru persoanele care au boli de inimă. Totodată, energizantul poate crește riscul de apariție al bolilor de inimă la o persoană care e sănătoasă tun, dacă e consumat în exces - des și în cantități mari.

Băturile energizante pot provoca afecțiuni ale creierului precum incomnii sau depresie, plus iritabilitate sau pot cauza boli de gastrice sau neurologice.

Dacă această băutură iubită de tineri, dar foarte nocivă pentru organism, este consumată cu alcool, poate amplifica acțiunea alcoolului, dar poate spori și efectele fumatului. Energizantul nu este recomandat adolescenților, fiindcă împiedică acțiunea calciului.

Totodată, consumul de energizant poate duce la palpitații, hipertensiune și anxietate fiindcă conține cofeină. Având în vedere că energizantul duce la dezhidratare, este de evitat atunci când faci sport.

CITEȘTE ȘI:

Băutura care ajută la sănătatea creierului. Un pahar pe zi te scapă de boli și te ajută să slăbești

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter