Ştiri din Transilvania

Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. O consumăm fără a ști câte beneficii are pentru organism

Consumate în cantități normale, două băuturi alcoolice preferate de majoritatea oamenilor sunt considerate chiar sănătoase pentru organism. Una dintre acestea are rol inclusiv în prevenirea infarctului.

 

 


Astfel, berea și vinul, căci despre ele este vorba, ajută la o mai bună circulație a sângelui ori la scăderea colesterolului, însă aceste lucruri rămân valabile doar atunci când sunt consumate în cantități moderate.

 


Berea, consumată în special în acest anotimp, ne răcorește și ne relaxează, dar are de asemenea și alte beneficii pentru sănătatea noastră, la care nu ne-am fi gândit. 

Iată 5 beneficii pe care le are berea atunci când o consumăm în cantități moderate: 


Berea scade colesterolul 

Unul dintre beneficiile majore ale berii pentru organism este faptul că scade colesterolul din sânge, acest lucru datorându-se conținutului ridicat de fibre pe care îl conține. 

Berea conține mai multe vitamine decât se așteaptă cei care o consumă regulat, mai exact vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6 și vitamina B12. 


Această băutură are rol și la eliminarea pietrelor la rinichi, alcoolul și apa care se regăsesc în bere diluând urina, ducând astfel la reducerea riscului formării pietrelor la rinichi, conform studiilor de specialitate. 

Berea reduce riscul infarctului 

Un studiu realizat în cadrul Universității de Stat din Pennsylvania a demonstrat faptul că cei care consumă bere au șanse de până la 60% mai mici să facă infarct față de cei care nu obișnuiesc să consume această băutură. 


Puțini știu că berea are rol și în îmbunătățirea memoriei, cei care o consumă având un risc mai redus de a dezvolta afecțiuni precum demența ori Alzheimer.

CITEȘTE ȘI:

Cea mai TOXICĂ legumă în mâncare. Ne îmbolnăvim dacă o consumăm în cantități mari

Ultimele Stiri
abonare newsletter