Sport

Dan Petrescu, după înfrângerea cu Jablonec: „Judecat voi fi, dar eu acum încerc să repar ce a fost făcut greşit înainte”

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat că formaţia sa a avut ghinion şi că el încearcă în acest moment să repare ce a fost făcut greşit înainte de predecesorul său, Marius Şumudică.

 

 


Joi seara, CFR Cluj a suferit o înfrângere cu FK Jablonec, scor 1-0 în Grupa D a Conference League.

 


„Eu sunt mulţumit, am început excelent jocul... Dominam, jucam bine, dar a venit acel gol şi chiar nu am înţeles ce a fost acolo, trebuie să revăd faza. Iar când iei roşu şi apoi imediat penalty nu este uşor. Dar echipa a reacţionat excelent, a jucat foarte bine, chiar nu mai ţin minte o ocazie a lor după gol. Spiritul a fost bun, dar, din păcate, norocul nu poţi să îl antrenezi. Eu am venit la CFR să scot maximum, dar din păcate pentru mine am avut ghinion în aceste două meciuri cu doi adversari foarte puternici (n.r. FC Botoşani şi FK Jablonec).

Judecat voi fi, dar nu am început eu pregătirea, nu am început eu transferurile. Eu am venit să ajut. Nu pot să mă transform dintr-un antrenor de succes într-unul care nu ştie ce face aşa repede. E imposibil să ai un impact rapid. Edi Iordănescu la FCSB a pierdut primul meci cu 4-1, iar în al doilea făcut egal, a câştigat abia în al treilea. Reghecampf la fel... Deci nu poţi să ai un impact aşa rapid, iar antrenorul a fost schimbat pentru un motiv. Eu acum încerc să repar ce a fost făcut greşit înainte”, a declarat Petrescu la postul Pro X.


Petrescu, mulțumit de repriza a doua

Antrenorul susține că este mulțumit de evoluția jucătorilor în repriza a doua a meciului.

„În repriza a doua nu am ce să le reproşez jucătorilor. Iar în prima, chiar dacă eram noi la capacitate maximă, adversarii au intrat foarte montaţi. Jablonec a fost mai bună fizic, a câştiga toate duelurile în prima repriză. Eu tot timpul când fac un lot aleg jucători cu forţă, dar anul acesta nu am fost la CFR ca să aleg eu şi în momentul ăsta se vede că suferim. Dar repriza a doua ne dă speranţe”, a adăugat el.


Omrani și Debeljuh au jucat accidentați

Tehnicianul susţine că se confruntă cu mari probleme de lot şi din acest motiv jucătorii Billel Omrani şi Gabriel Debeljuh au evoluat accidentaţi joi seara.

„Debeljuh şi Omrani au jucat accidentaţi. Omrani se antrenează doar de două zile, iar Debeljuh de o zi... iar alţi atacanţi în momentul acesta nu avem, aşa că e bine că au jucat şi sper să joace şi cu Craiova. Dacă nu, atunci o să jucăm cu un fundaş central pe post de vârf, pentru că asta este situaţia lotului în momentul ăsta. Sunt foarte multe accidentări şi nu am putut să antrenez echipa deloc. Am făcut doar patru schimbări pentru că nu mai aveam pe cine să bag pentru a cincea schimbare. Urmează un meci important cu Craiova, nu ştiu cum se vor recupera băieţii, pentru că azi au dat pe teren tot ce au avut”, a mai afirmat el.


Petrescu speră totuşi ca CFR Cluj să se califice mai departe înaintea formaţiei FK Jablonec: „Sunt convins că Jablonec va câştiga toate meciurile din grupă aici. E o echipă foarte bună în opinia mea. Campionatul Cehiei este peste cel al României şi nu avem de ce să ne plângem. Jucătorii mei spuneau că în România un aşa adversar nu găseşti. Jablonec merită să fie aici şi poate ajunge destul de departe, dar sper să ne calificăm noi înaintea lor”.

CITEȘTE ȘI:

Petrescu a revenit cu ghinion la CFR Cluj! Campioana a pierdut primul meci în Liga 1

Ultimele Stiri
abonare newsletter