Sport

U-BT Cluj, probleme de lot înaintea meciului contra Rapid. Silvășan: „Sperăm să poată evolua împotriva celor de la Turk Telekom”

U-Banca Transilvania a plecat vineri dimineața spre București, acolo unde se va duela sâmbătă, 2 decembrie 2023, cu Rapid București.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania a plecat vineri dimineața spre București, acolo unde se va duela sâmbătă, 2 decembrie 2023, cu Rapid București. Partida va începe la ora 19:00.

 


Jucătorii lui Mihai Silvășan vin după o victorie în BKT EuroCup obținută împotriva celor de la Lietkabelis și caută un nou succes în Liga Națională. Ardelenii sunt pe primul loc în grupă, înregistrând 8 rezultate pozitive din tot atâtea posibile. Ultima dată în campionat, U-Banca Transilvania a trecut de CSM Corona Brașov, în urmă cu două săptămâni.

 CITEȘTE ȘI:
U-Banca Transilvania, învinsă de campioana EuroCup. Silvășan: „Trebuie să învățăm să jucăm”

Rapid București se află pe locul 2 în Liga Națională. Trupa antrenată de Tudor Costescu a câștigat 7 meciuri și a pierdut alte 2, având același bilanț cu CSO Voluntari. Giuleștenii au pierdut ultima dată cu disputa cu Corona Brașov, 70-65, după ce anterior înregistraseră 6 victorii la rând.


În continuare, Sayeed Pridgett este cel mai bun marcator al vișiniilor, cu medii de 19.8 puncte, 4.8 recuperări și 4.3 pase decisive. Alți jucători importanți din garnitura bucureștenilor sunt Paulius Petrilevicius, Toarlyn Fitzpatrick sau Gilbert Lamont. 

În tur, U-Banca Transilvania a repurtat un succes categoric, scor 79-56. Întâlnirea, care contează la etapa cu numărul XI, va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Ciprian Stoica, Laszlo Bukuresti și Vlad Dumitrescu.


„Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă fizică și agresivă. Ei se descurcă foarte bine la recuperările ofensive, fiind prima echipă din campionat la acest capitol. Cu siguranță își vor dori să ne învingă, așa că trebuie să fim pregătiți fizic și mental, pentru a juca un baschet de calitate. Doar așa vom putea obține victoria! Referitor la Bryce Jones, acesta nu va face parte din lot. Totuși, accidentarea pe care a suferit-o nu e foarte gravă. Are o leziune musculară minoră și sperăm să poată evolua împotriva celor de la Turk Telekom”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-Banca Transilvania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT are parte de o deplasare după succesul din EuroCup. Clujenii vor întâlni Corona Brașov în campionat.

U-BT Cluj-Napoca primește vizita ultimei clasate din grupa A a Ligii Naționale, Laguna București

Ultimele Stiri
abonare newsletter