Sănătate

FOCAR de COVID19 la Institutul Oncologic Cluj

Un focar de Covid19 a fost descoperit la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Mai multe cadre medicale și pacienți internați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

FOCAR de COVID19 la Institutul Oncologic Cluj

 

 


Cel puțin 10 cadre medicale și mai mult de 20 de pacienți internați la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au fost confirmați cu COVID19. La Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca au fost testați în această săptămână atât pacienții internați pe secții, cât și personalul medical, relatează în exclusivitate infocluj.eu

 


Peste 30 de persoane depistate cu COVID19 la Institutul Oncologic Cluj-Napoca

Testările s-au făcut în zilele de luni și miercuri, marți fiind testați jucătorii echipei CFR Cluj. În urma testelor efectuate au fost depistate peste 10 cadre medicale (infirmiere, asistente și medici) precum și peste 20 de paciențiinternați.

Personalul infectat cu noul coronavirus lucrează în mai multe secții din cadrul spitalului, inclusiv în cele de onco-pediatrie, hematologie, imagistică și radiologie. Există persoane infectate la spitalizarea de zi și la CT, potrivit surselor infocluj.eu


Majoritatea pacienților internați, cu vârste de peste 60 de ani, nu vor putea beneficia de tratament până ce nu vor fi retestați, rezultatul fiind obligatoriu unul negativ pentru continuarea tratamentului. În raportările zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică, privind cazurile de Covid19 nu este specificat numărul persoanelor depistate pozitiv în unitățile spitalicești.

CITEȘTE ȘI:


Aproape 400 de cazuri noi de COVID19 la Cluj! Un deces a fost raportat azi

 

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter