Sănătate

Un nou ministru al Sănătăţii, o nouă declaraţie sforăitoare despre Spitalul Regional de Urgenţă Cluj

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că realizarea celor 3 spitale regionale de urgenţă, de la Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca reprezintă prioritatea sa, menţionând, joi, că acestea înregistrează întârzieri deoarece s-a început cu proiecte fantasmagorice şi studii de fezabilitate nerealiste.

Sorina Pintea de declarat, joi seară, presei, la Cluj-Napoca, că proiectele de spitale trebuie date pe tavă consultanţilor, pentru a le face un design apropiat de nevoile societăţii.

„S-a început cu proiecte fantasmagorice, foarte mari. S-au făcut nişte studii de fezabilitate nerealiste, care nu corespundeau nevoilor noastre. Au devenit prioritatea mea pentru că în acest moment suntem pe ultima sută de metri, în sensul că avem finanţare prin POR şi treaba noastră acum este să facem studiile de fezabilitate şi să le depunem. Dar, din fericire, Clujul s-a mişcat foarte repede, şi ca autorităţi locale. Dar mai avem o problemă şi la Cluj, un transfer de teren de la Ministerul Apărării la Ministerul Sănătăţii. Avem o problemă la Craiova, avem probleme şi la Iaşi din punctul acesta de vedere. Dar, mai mult, avem probleme cu mentalităţile. Noi suntem cei care trebuie să creăm aceste spitale, să le dăm pe tavă consultanţilor să le facă un design apropiat de nevoile noastre”, a spus Pintea.


În ceea ce priveşte Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, ministrul Sănătăţii a menţionat că acesta va începe în timpul mandatului său, şi speră ca tot în acest mandat contrucţia va fi finalizată.

”Nu pot să dau termene. Nu pot să spun că vom face spitalul într-o zi. În momentul în care vor fi depuse studiile de fezabilitate, va fi depus proiectul la Bruxelles, în cursul acestui an, după semnarea contractului de finanţare, atunci vă mai spun. Am reabilitat un spital şi ştiu ce înseamnă termenele. De aceea, nu pot să spun că îl vom face mâine. Dar le vom face, asta e cel mai important. Pentru că există voinţă politică, există voinţa Bruxelles-ului şi există voinţa noastră”, a mai spus ministrul Sănătăţii.


Pintea devine cel de-al 30-lea ministru al Sănătăţii care promite, la fel ca şi predecesorii săi, construirea Spitalul Regional de Urgenţă de la Cluj şi că va face din acest obiectiv o prioritate a mandatului său.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, dacă va fi construit vreodată, ar urma să fie pe un teren de 15 hectare în comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca. Potrivit proiectului, viitorul Spital Regional de Urgenţă Cluj urma să aibă 1000 de paturi, 37 de secţii medicale şi să dispună de un heliport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter