Sănătate

Dotare nouă la Spitalul Medicover Cluj: robotul chirurgical Rosa, dedicat intervențiilor de protezare a genunchiului (P)

Din dorința de a fi alături de pacienți și de a facilita procesul de vindecare, Spitalul Medicover Cluj anunță faptul că și-a extins gama de aparatură ultra-modernă, prin achiziția unui robot de ultimă generație, utilizat în intervențiile de protezare parțială sau totală a genunchiului.

Foto Conf. Dr. Adrian Todor - Spitalul Medicover Cluj Foto Conf. Dr. Adrian Todor - Spitalul Medicover Cluj

 

Noul robot chirurgical achiziționat se numește Rosa și este singurul de acest fel din Cluj, fiind vârf de gamă în domeniul ortopediei.


Robotul chirurgical ROSA ajută chirurgii ortopezi în intervențiile de protezare a genunchiului, oferind o acuratețe ridicată, precizie sporită și o reducere la minim a posibilelor erori ce pot surveni în timpul intervenției chirurgicale.

Robotul culege informațiile de la nivelul membrului inferior al pacientului și le afișează pe un ecran digital, în timp real, în cadrul intervenției chirurgicale. Utilizând aceste informații complexe, medicul poate lua decizii și poate efectua gesturi cu o acuratețe foarte mare. De asemenea, robotul, pe lângă culegerea și afișarea acestor informații extrem de utile, permite efectuarea intervenției și simularea rezultatului, ajutând medicul să aleagă dintr-o infinitate de posibilități, varianta cea mai potrivită pentru articulația respectivă.”, menționează Conf. Dr. Adrian Todor, medic primar Ortopedie-Traumatologie. 


Acuratețea sporită pe care o oferă robotul Rosa crește precizia intervenției chirurgicale și contribuie la îmbunătățirea ratei de succes a acestui tip de intervenții, complexe prin natura lor. 

Care sunt avantajele robotului chirurgical Rosa?


Principalul avantaj pe care îl oferă robotul Rosa, dincolo de acuratețea și precizia ridicată, este îmbunătățirea planului pre-operator. Prin tehnologia avansată pe care o deține, robotul ROSA integrează imaginile radiologice (CT, RX) efectuate de pacient anterior operației în softul propriu, astfel încât în momentul intervenției să ofere medicului o imagine cât mai exactă și opțiuni cât mai precise în ceea ce privește abordarea intervenției. 

De asemenea, gama extinsă de opțiuni oferite ajută medicul chirurg să aibă o privire de ansamblu a efectelor și rezultatelor produse de varianta de intervenție pe care o alege. 


Tehnologia robotică este un suport real pentru echipa chirurgicală, permițând analiza unor informații precise care în trecut erau bazate pe un simț tactil sau vizual al medicului. Cu ajutorul robotului chirurgical,  acestea sunt afișate acum pe un ecran cu o acuratețe submilimetrică sau până la 0,5 grade. 

Foto Display robot Rosa - Spitalul Medicover Cluj

Mai mult decât atât, cu ajutorul robotului chirurgical Rosa, agresiunile asupra țesuturilor moi sunt reduse la minim, astfel încât nivelul de sângerare este cât mai redus. 


Cui îi este recomandată intervenția chirurgicală ortopedică asistată robotic? 

Abordul chirurgical robotic este recomandat tuturor pacienților care au nevoie de o artroplastie totală de genunchi. 

Această intervenție este recomandată pacienților tineri, care au nevoie de o articulație ce le poate permite un stil de viață activ, să facă sportși care, de asemenea, au nevoie de longevitate mai mare. De asemenea, abordul chirurgical robotic mai este recomandat și pacienților la care instrumentarul convențional nu poate fi utilizat, de exemplu pacienții cu intervenții chirurgicale anterioare, care au material de fixare restant (tije, plăci). ”, completează  Conf. dr. Adrian Todor, medic primar Ortopedie-Traumatologie.

Foto Echipa Spitalul Medicover Cluj - Robot Rosa

Avantajele pacientului care beneficiază de abord chirurgical robotic pentru protezările de genunchi sunt extinse. Intervenția este sigură, precisă și eficientă, iar rezultatele sunt predictibile. 

Robotul chirurgical Rosa este al doilea robot achiziționat de Spitalul Medicover Cluj. Acesta mai dispune și de robotul Davinci, utilizat într-o varietate largă de patologii din sfera chirurgiei generale, urologice, hepatobiliare sau bariatrice.

Foto Rosa Robot Medicover Cluj

Despre Medicover România 

 Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 41 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro și peste 38.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.com

CITEȘTE ȘI:

PREMIERĂ ÎN TRANSILVANIA: Eventrație abdominală operată robotic prin abord eTEP, la Spitalul Medicover Cluj (P)

Spitalul de Recuperare din Cluj folosește un robot pentru a-i reînvăța pe pacienți să meargă. VIDEO

Început de an cu premieră robotică la Spitalul Medicover Cluj: Hernie hiatală, tratată prin chirurgie robotică (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter