Politică

Mandatele noilor consilieri județeni, VALIDATE de Tribunal. Cererea lui Augustin Criste a fost respinsă

Tribunalul Cluj a validat mandatele noilor consilieri județeni, cu câteva excepții.

Mandatele noilor consilieri județeni, VALIDATE de Tribunal. Cererea lui Augustin Criste a fost respinsă Mandatele noilor consilieri județeni, VALIDATE de Tribunal. Cererea lui Augustin Criste a fost respinsă

 

 


Mandatele noilor consilieri județeni au fost validate de Tribunalul Cluj, cu excepția mandatelor lui Alin Tișe, care a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, dar și a celor doi candidați ai Partidului Mișcarea Populară, Avram Fițiu, care își va păstra funcția de subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii, și Augustin Criste, al cărui mandat nu a fost validat de către partid, întrucât nu a obținut scorul cerut de PMP la Primăria Florești, unde a candidat pentru funcția de primar. Tribunalul a respins totodată cererea acestuia de validare a mandatului.

 


 „Admite cererea formulată de Secretarul General al Județului Cluj. Dispune validarea mandatului de consilier județean declarat ales în urma alegerilor pentru Consiliul Județean Cluj din data de 27.09.2020 (...). Invalidează mandatul următorilor consilieri județeni declarați aleși: Tișe Alin-Păunel, Fițiu Avram, Criste Augustin. Respinge cererea de validare a mandatului formulată de Criste Augustin, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de trei zile de la comunicare”, se arată în soluția ședinței din 15 octombrie.

 Consilierii ai căror mandate au fost validate până acum sunt:


 PNL:

 - Mînzat Marius Dorel,
- Haiduc Ioan-Cristian,
- Tuluc Călin Marin,
- Arion Hadrian-Virgil,
- Marc Marinela,
- Cordiș Lucian,
- Sămărtean Iuliu,
- Călătan Gheorghe-Constantin,
- Forna Maria,
- Marchiș Angela-Felicia,
- Hodorogea Anca-Cristina,
- Ciuta Cristian Ilie,
- Drăghici Dumitru,
- Mureșan Violeta,
- Popovici Alin,
- Molhem Mohammad Bashar,
- Rusu Ionuț,
- Bălaj Gheorghe-Marius. 


USR:

- Nistor Ovidiu-Răzvan,
- Deheneș Adela-Corina,
- Molnar Radu-Iulia,
- Muscă Elena,
- Florea Ionuț.


PSD:

- Cordoș Alexandru,
- Cuibus Valentin–Claudiu,
- Chirean Laura-Elena,
- Sălătioan Vasile,
- Chirteș Horea-Dorin.

UDMR:

- Vakar Istvan-Valentin,
- Balla Francisc,
- Antal Geza,
- Res Eva,
- Lorinczi Zoltan Laszlo.

Augustin Criste, scos de pe lista consilierilor județeni

Președintele Partidului Mișcarea Populară Cluj, senatorul Vasile Cristian Lungu, a declarat, pentru Monitorul de Cluj, că Augustin Criste, candidatul pentru funcția de primar al Floreștiului, nu a obținut scorul necesar pentru a ocupa acestă funcție, pierzând cei doi consilieri pe care PMP îi avea în Consiliul Local Florești și aducând partidul sub pragul electoral de 5%.

Senatorul susține că partidul i-ar fi impus candidatului încă dinaintea alegerilor obținerea unui scor de peste 5% în consiliul local al comunei, fiindu-i adus la cunoștiință că în caz contrar nu își va putea păstra locul în consiliul județean. Astfel, Augustin Criste, candidatul de pe primul loc pe lista consilierilor județeni, cât și Avram Fițiu, candidatul de pe locul doi, vor fi înlocuiți în CJ Cluj cu Sorin Pintea și Cosma Călin.

„Domnul Fițiu a ales să rămână la București, în funcția de subsecretar de stat. În ceea ce-l privește pe Dinu Criste, el nu a obținut scorul necesar pentru a ocupa această funcție. El a cerut cu câteva zile înaintea depunerii candidaturilor să fie pe prima poziție, iar noi l-am pus, cu speranța că va fi o locomotivă pentru partid și cu înțelegerea ca el să scoată 5% la Florești. Acets lucru nu s-a întâmplat și am pierdut doi consilieri locali pe care PMP îi avea în Florești. Eu i-am explicat lui Dinu, el e doar de o lună în partid și a obținut un scor sub așteptările noastre, deci nu are capacitatea morală să își revendice locul în Consilul Județean Cluj”, a declarat Cristian Lungu.

 

CITEȘTE ȘI

 

PNL Cluj s-a decis pe cine trimite la Senat și Camera Deputaților! Două surprize în fruntea listelor. LISTA COMPLETĂ

 

abonare newsletter