Politică

Politicienii în vremea epidemiei: SPITALE SPECIALE, milioane pentru partide, tratament de VIP! Sunt mai oameni decât românii obișnuiți?

În plină pandemie de coronavirus, cu zeci de mii de români infectați și deja sute de morți, politicienii ne demonstrează că sunt mai presus de oamenii de rând. În vreme ce românii obișnuiți își pierd locurile de muncă, pentru „VIP-urile societății” se pregătesc spitale speciale, iar partidele primesc milioane de lei de la buget.

Spitalul Militar din București este pregatit sa preia pacienti speciali, de la varful clasei politice Spitalul Militar din București este pregatit sa preia pacienti speciali, de la varful clasei politice

De la declanşarea stării de urgenţă şi până în prezent, conform raportărilor oficiale, România a pierdut peste un milion de locuri de muncă, mai multe decât cele 700.000 pierdute după criza economică din 2008. Economia românească nu le mai poate oferi conaționalilor noștri nicio soluție, iar numărul celor care aleg „țara sparanghelului” va fi tot mai mare.

România a pierdut într-o lună peste un milion de locuri de muncă

Ultima raportare a Ministerului Muncii arăta 1.005.552 de contracte de muncă suspendate (peste 292.000 în industria prelucrătoare, peste 196.000 în comerţ, repararea autovehicolelor, peste 100.000 în hoteluri şi restaurante. Lor li se adaugă peste 210.000 de contracte de muncă încetate în comerţ, industrie şi construcţii.


Premierul Ludovic Orban a declarat că în jur de 80-90.000 de români „este posibil să plece” la muncă în străinătate în perioada următoare. Șeful Guvernului a spus că autorităţile „nu au nicio pârghie legală” pentru a-i opri şi că în acest moment economia românească nu le poate oferi locuri de muncă.

Numai din Cluj au plecat la muncă în Germania peste 2.000 de români. Au fost primiți în Germania în condiții îngrijorătoare: plăți orare foarte mici, rețineri salariale abuzive, lipsa oricăror reglementări privind siguranța locului de muncă.


Spital dedicat politicienilor, adevăratele „VIP-uri ale societății”

Dar se pare că numai românilor de rând le merge rău. Pentru cei din vârful statului, epidemia de coroavirus arată cu totul altfel: spitale speciale, bani de la buget pentru politicieni, salarii de neatins în sectorul bugetar.

Spre exemplu, Spitalul Militar Central se află pe lista cu spitalele-suport pentru COVID-19, motiv pentru care a externat (la fel că și alte spitale suport) toate cazurile de pacienți non-urgențe.


Dar, un angajat a scăpat printre cuvinte o informație interesantă. Acest spital o să preia cazurile din rândurile demnitarilor, parlamentarilor, Guvernului, adică VIP-urile societății”, a explicat un cadru medical din Militar, citat de Libertatea.

Potrivit Legii 38/2018 anumite funcții din statul român beneficiază de tratament medical în condiții speciale la Spitalul Militar de Urgență, dar aplicarea legii se face printr-un protocol secret cu SPP.


Cu alte cuvinte, politicienii sunt „VIP-uri ale societății”, care trebuie să beneficieze de alte condiții decât muritorii de rând?!

Politicienii români, pacienți „de lux”. Premierul UK, internat „la comun”.

La Suceava, unde Spitalul Județean de Urgență a ajuns o „bombă de coronavirus”, președintele Consiliului Județean, liberalul Gheorghe Flutur s-a testat peste rând și a fost internat, deși nu prezenta o stare medicală gravă, într-o rezervă de lux.


Medicii, dintre care cei mai mulți au ajuns între timp pacienți la propriul loc de muncă, s-au plâns că au fost internați claie peste grămadă, în vreme ce pentru șeful Consiliului Județean s-a amenajat o rezervă „de lux”, la chirurgie. „Are dușul lui, noi suntem la grămadă (...) Lui i s-a adus mâncare de la restaurant, noi nu am mâncat jumătate de zi”, au declarat cadrele medicale.

Tratamentul preferențial nu ar trebui să mire pe nimeni, Spitalul Județean Suceava a fost vedeta laudelor PNL în campaniile electorale de anul trecut. Până când, la nevoie, politicienii au învățat pe propria piele că „la pomul lăudat nu te duci cu sacul”.

La celălalt capăt al Europei, premierul britanic Boris Johnson a dus boala pe picioare aproape 10 zile, a fost internat în ultimul moment, la un spital public, și a stat într-un salon comun, alături de un alt pacient.

Subvenția pentru partide A EXPLODAT: 23 de milioane lei, în aprilie! Dublu față de martie.

În aprilie, potrivit Autorității Electorale Permanente, totalul subvențiilor încasate de partide a fost de 23,8 milioane de lei. Pe primul loc se află PSD, care – deși este în opoziție – a încasat 11,9 milioane de lei. Pe locul al doilea, PNL – partidul aflat la guvernare – cu o subvenție de 6,6 milioane de lei, urmat de USR – 1,76 mil. lei, ALDE – 1,45 mil. lei, Pro România – 1,1 mil. lei, PMP – 0,8 mil. lei și Forța Națională – 0,17 mil. lei.

Dacă în martie 2020 subvenția a fost de 14,2 milioane de lei, în aprilie, în plină pandemie de coronavirus, statul a alocat partidelor 28,7 milioane de lei.

Și, de acești bani, asistăm zilnic la o adevărată paradă a politicienilor pe ecranele televizoarelor, împărțind teste pentru coronavirus prin scările de bloc – la București, Gabriela Firea, Robert Negoiță și Daniel Tudorache sunt vedetele micului ecran seară de seară –și promițând leacuri miraculoase.

PSD, ALDE și PMP, de exemplu, au inundat spațiul online cu bannere prin care se agață mediatic de efectele epidemiei de coronavirus asupra populației și mediului de afaceri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter