Actualitate

Cum au fost întâmpinați în Germania muncitorii români plecați din Cluj

Mii de muncitori români au ajuns în Germania, după ce joi și vineri mai multe avioane charter au decolat de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Sursa foto: bnn.de Sursa foto: bnn.de

Primul avion cu muncitori sezonieri a ajuns joi de la Cluj, în jurul orei 14.50 (ora Germaniei), cu o întârziere de 50 de minute, notează publicaţia germană Badische Neueste Nachrichten, citată de Adevărul. Patronii germani i-au așteptat pe muncitori cu mai multe autocare care i-au preluat şi i-au dus spre destinaţiile finale. Din estimările nemţilor, aproximativ 1.300 de muncitori români au ajuns joi în Germania.

CITEȘTE ȘI:


Medicul din Cluj infectat cu CORONAVIRUS la Suceava: „AICI E RĂZBOI! Pregătiți-vă sufletește pentru decizii grele”

 

Producătorii germani răsuflă ușurați

Producătorii de sparanghel din Germania răsuflă uşuraţi, după ce guvernul federal a relaxat restricţiile de intrare pentru muncitorii agricoli români. Aproximativ 40.000 de oameni, majoritatea români, vor avea permisiunea să intre în ţară în aprilie şi mai. Asta în condiţiile în care aproximativ 148.000 de lucrători sezonieri din Europa de Est lucrează în mod normal în câmpurile din Germania în fiecare an. 


CITEȘTE ȘI:

Încolonați, ca SCLAVII, fără nicio măsură de protecție! Așa au ajuns românii de la Cluj în Germania.

 


Potrivit sursei citate, fermierii au plătit în majoritatea cazurilor biletele de avion, 280 de euro de persoană pentru fiecare muncitor român. Noii angajaţi vor fi cazaţi în condiţii speciale şi vor fi supuşi unor controale medicale periodice.

În cursul zilei de vineri, șase avioane charter au decolat de pe Aeroportul Cluj, având ca destinație mai multe orașe din Germania. De asemenea, joi, aproape 2.000 de persoane s-au îngrămădit în parcarea Aeroportului Cluj pentru a pleca la muncă în Germania.


CITEȘTE ȘI:

Încă 7 zboruri charter de pe Aeroportul Cluj. Trei dintre avioanele cu muncitori au decolat deja

 


Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter