Politică

Croitoru, consilierul lui Mugur Isărescu: „Cred că se pregătește introducerea impozitului progresiv pe venitul personal”

Consilierul principal pe probleme de politică monetară al lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, „crede” că în România se pregătește introducerea impozitului progresiv pe venitul personal.

Lucian Croitoru, consilierul principal pe probleme de politică monetară al lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României / Foto: Facebook - Lucian Croitoru Lucian Croitoru, consilierul principal pe probleme de politică monetară al lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României / Foto: Facebook - Lucian Croitoru

 

 


Lucian Croitoru, consilierul principal pe probleme de politică monetară al lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a transmis un avertisment. El „crede” că se pregătește introducerea impozitului progresiv pe venitul personal, scrie defapt.ro.

 


Avertismentul lui Croitoru a apărut în contextul în care PSD a lăsat impresia că, din 2023 când se vor schimba premierii, va modifica programul de guvernare și va crește povara fiscală, potrivit sursei citate.

„Probabil că nu va putea fi aplicat mai devreme de doi ani, dar în final acolo se va ajunge”, spune Croitoru.


Consilierul nu a detaliat motivele pentru care consideră că se va reveni la impozitarea progresivă.

Citește întreaga știre pe defapt.ro.

CITEȘTE ȘI:

Noi categorii de IT-iști scapă de plata impozitului pe venit, de la 1 ianuarie 2023. Cine se încadrează?

Modificarea impozitului pe locuințe se amână până în ianuarie 2025, dar se păstrează suprataxarea contractelor part-time. Președintele Iohannis a promulgat legea

abonare newsletter