Politică

Impactul bugetar pentru creşterea pensiilor este de 11 miliarde de lei. „Nu sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că impactul bugetar calculat pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 va fi de 11 miliarde de lei. El susţine că cifrele luate în calcul de PSD din mai multe surse oficiale arată că nu există „niciun fel de probleme” pentru a asigura bugetul pentru creşterea pensiilor începând din anul următor.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

 

„Impactul bugetar este de 11 miliarde de lei. Când am făcut această propunere, noi, PSD, am analizat-o foarte bine, am combinat şi am modelat datele în aşa fel încât să putem să ne asigurăm că avem spaţiu bugetar. Cifrele pe care le-am folosit le poate modela şi folosi oricine, sunt pe site-ul Comisiei Naţionale de Prognoză, pe site-ul Institutului Naţional de Statistică, pe site-ul Eurostat, pe evoluţiile care au venit ulterior de la FMI pentru creşterea economică, pe execuţia bugetară şi pe încasări şi nu sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare începând cu 1 ianuarie”, a afirmat ministrul Muncii într-o intervenţie telefonică, vineri seară, la Realitatea Plus.


Budăi a respins ideea conform căreia majorarea pensiilor ar urma a fi făcută în două etape.

„Majorarea bugetară va fi începând cu 1 ianuarie cel puţin 10% şi nu va fi nicio majorare în două etape”, a mai explicat Budăi.

CITEȘTE ȘI:

Ciucă, despre creșterea pensiilor: De la 10 la 15%

Ciucă: „Vom identifica resurse pentru mărirea pensiilor și salariilor”

Premierul Ciucă dă de înțeles că pensiile nu vor crește. „Nu vom avea astfel de enunţuri”

abonare newsletter