Politică

Ciucă: „Vom identifica resurse pentru mărirea pensiilor și salariilor”

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că Ministerul Finanţelor urmează să prezinte până pe 20 octombrie proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât acesta să poată fi supus dezbaterii parlamentare în luna noiembrie.

Premierul Nicolae Ciucă: „Vom identifica resurse pentru mărirea pensiilor și salariilor” / Foto: Nicolae Ionel Ciucă - Facebook

 

 


Ministerul Finanțelor urmează să prezinte proiectul de buget pentru anul 2023 până pe 20 octombrie, anunță premierul Nicolae Ciucă.

 


Astfel, proiectul de buget va putea fi supus dezbaterii parlamentare în noiembrie.

„Ministerul Finanţelor, în deplină coordonare cu ordonatorii principali de credite, vor veni în primă lectură cu bugetul, nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul Guvernului să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie bugetul să intre la analiză şi vot în Parlament”, a spus Ciucă, la începutul şedinţei de guvern.


El a menţionat că acest proiect va permite continuarea investiţiilor, implementarea programelor din PNRR, gestionarea deficitului bugetar şi a inflaţiei, dar şi creşteri de salarii şi pensii.

„Am discutat şi ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiţii. De asemenea, vom asigura implementarea programelor din PNRR. Ne vom asigura de asemenea că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar şi inflaţia. Concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor şi a pensiilor începând cu anul viitor. Totodată, asigurând măsurile necesare pentru protejarea populaţiei vulnerabile”, a mai spus premierul.

CITEȘTE ȘI:

Premierul Nicolae Ciucă, după anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială: „Analizăm cu calm evoluția situației împreună aliații noștri din NATO”

Fără bani de la stat pentru partide? Un deputat cere eliminarea subvenţiei pentru activitatea curentă a partidelor

Ultimele Stiri
abonare newsletter