Monitorul Cartierelor

Peste 5.600 de garaje desființate în cartiere. Când începe demolarea pe strada Mehedinți? „Procesul va continua”

Până în prezent au fost demolate peste 5.600 de garaje în cartierele Clujului. Clujenii din zona străzilor Mehedinți și Vidraru, din cartierul Mănăștur, au termen limită de conformare până luna viitoare.

Demolarea garajelor continuă în cartierul Mănăștur. Strada Mehedinți, printre zonele vizate de procedura de desființare/Foto: Emil Boc Facebook.com Demolarea garajelor continuă în cartierul Mănăștur. Strada Mehedinți, printre zonele vizate de procedura de desființare/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Pe parcursul acestui an, Primăria urmărește să deființeze aproximativ 1.000 de garaje din cartiere.

 


Procedura de demolare a garajelor continuă în cartierul Mănăștur și va fi realizată în mod etapizat, potrivit reprezentanților administrației locale. 

„În zona Mănășturului am trimis deja somațiile pentru desființarea garajelor pentru o parte a străzii Mehedinți și străzii Vidraru. Termenul de demolare a acestor garaje este undeva pentru luna iulie. 
Cred că oamenii se vor conforma, pentru că am avut un grad extrem de mare de conformare la nivelul municipiului Cluj-Napoca, astfel încât au fost demolate peste 5.600 de garaje, iar acest proces va continua în perioada următoare”, a declarat, joi, viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții radio locale.


Potrivit reprezentanților administrației locale, prin intermediul procesului de demolare a garajelor din cartiere este rezolvată și o problemă inestetică a orașului.

„Odată cu desființarea acestor garaje avem câteva avantaje clare, precum igienizarea zonei, creșterea numărului de locuri de parcare, posibilitatea de a amenaja spații verzi și de a amplasa puncte gospodărești pentru deșeuri”, a explicat Tarcea. 


Astfel, clujenii din zona străzii Mehedinți, din cartierul Mănăștur, se pot pregăti în continuare pentru desființarea garajelor, etapă ce urmează să fie inițiată în perioada următoare.

„Urmează strada Mehedinți, dar desființarea garajelor va fi etapizată și acolo”, a adăugat viceprimarul. 


Proiectul de demolare a garajelor a fost inițiat în 2018 și vizează restructurarea și regenerarea urbană în cartierele municipiului Cluj-Napoca pentru creșterea calității vieții cetățenilor prin îmbunătățirea spațiului urban.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cel puțin 1.000 de garaje urmează să fie demolate în toate cartierele din Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea: „Minim 1240 de locuri de parcare”

Clujul va scăpa de garajele de tablă în următorii trei ani! Tarcea: „Oamenii văd că arată mai bine fără, avem solicitări”

abonare newsletter