Administrație

Clujul va scăpa de garajele de tablă în următorii trei ani! Tarcea: „Oamenii văd că arată mai bine fără, avem solicitări”

Circa 5.000 de garaje de tablă au mai rămas de demolat în municipiul Cluj-Napoca, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, care ar urma să fie desființate în următorii trei ani.

Clujul va scăpa de garajele de tablă în următorii trei ani! Foto: Facebook/ Emil Boc Clujul va scăpa de garajele de tablă în următorii trei ani! Foto: Facebook/ Emil Boc

 

 


Circa 5.600 de garaje de tablă au fost demolate deja la Cluj-Napoca și alte circa 5.000 mai rămân de demolat, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, într-o interveție la o emisiune radioa. Până la finalul anului trecut, 3.600 au fost desființate și alte 2.000 vor fi demolate anul acesta. Până în prezent, în 2022, 1.533 de garaje au fost desființate deja.

 


„Până la sfârțșitul anului 2021, au fost deolate 3.600 de garaje, urmând ca după anul acesta, circa 5.600 să fie desființate, în total. Estimările arată că încă vreo 5000 de garaje mai sunt de demolat în municipiu. Sunt anumite zone unde creșterea numărului de locuri parcare după reamenajare este peste media de 22-24%, sunt alte zone cu o rată de creștere de 10%. În funcție de zonă, este posibil și să rezulte doar numărul fix de locuri de parcare al celor demolate. Crește și numărul de spații verzi, nu avemgazon, dar avem arbori, care sunt mai eficienți în lupta cu poluarea”, a declarat viceprimarul, la un post local de radio.

Doar 9 garaje desființate „forțat”

Viceprimarul Dan Tarcea arată că, din cele peste 5.000 de garaje desființate, doar 9 proprietari de garaje au refuzat desființarea acestora „de voie bună” și primăria a intervenit pentru demolarea lor pe cale administrativă.


„Nu avem probleme din acest punct de vedere pentru că cei care desființează benevol garajele beneficiază cu prioritate de loc de parcare. Oamenii s-au conformat, văd că arată mult mai bine fără garaje, avem solicitări din partea cetățenilor. Ce a fost simplu deja am făcut, dar de acum vom avea de făcut verificări și în celelaltle zone, sunt foarte multe terenuri retrocedate de instanță, sunt care nu vor putea fi desființate, în zona Mănăștur, în Grigorescu. Dacă ar fi să luăm ritmul de demolare de până acum, estimarea ar fi că în 3 ani ar trebui finalizată aceasta procedură. În 3 ani ar urma să fie desființate toate garajele de tablă din municipiu”, a mai arătat viceprimarul.

CITEȘTE ȘI:

Peste 1.500 de garaje, DEMOLATE din ianuarie. Câte vor fi demolate până la finalul anului?

abonare newsletter