Externe

Ministrul de Interne al Ucrainei, mort într-un accident de elicopter de lângă Kiev. FOTO/VIDEO

Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că un elicopter s-a prăbuşit în cursul dimineţii în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî din regiunea Kiev. Între morți se numără și Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastriski.

Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că un elicopter s-a prăbuşit în cursul dimineţii în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî din regiunea Kiev/ Foto: @ogeday_nigar - Twitter Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că un elicopter s-a prăbuşit în cursul dimineţii în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî din regiunea Kiev/ Foto: @ogeday_nigar - Twitter

 

 


Cel puţin 16 persoane, printre care ministrul de interne ucrainean şi doi copii, au murit miercuri din cauza prăbuşirii unui elicopter miercuri în apropiere de Kiev, a anunţat poliţia ucraineană, citată de AFP.

 


„Avem informaţii privind 16 morţi, printre care doi copii”,  a indicat poliţia naţională ucraineană într-un comunicat.

Ministrul Interne al Ucrainei, Denis Monastriski, și-a pierdut viața în incidentul de miercuri, în urma căruia un elicopter s-a prăbușit în orașul Brovary din regiunea Kiev. Anunțul a fost făcut de autoritățile ucrainene, care au precizat că alături de ministru se aflau adjunctul său, Evgheni Yenin, și ați oficiali.


Ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski (42 de ani), prim-adjunctul său Evgheni Ienin (42 de ani) şi un alt înalt demnitar care se aflau la bordul elicopterului şi-au pierdut de asemenea viaţa, a declarat şeful poliţiei ucrainene Ihor Klimenko. Între altele, 22 de răniţi, printre care zece copii, au fost spitalizaţi, conform aceleiaşi surse.

Elicopterul s-a prăbuşit la Brovarî, un oraş cu circa 100.000 de locuitori aflat la est de Kiev. Imaginile difuzate pe social media arată un incendiu de amploare la locul prăbuşirii aparatului de zbor. Deocamdată nu există informaţii privind cauza acestei tragedii. Elicopterul aparţinea Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, aflat în subordinea Ministerului de Interne, a explicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene.

CITEȘTE ȘI:

Patru persoane au murit și trei sunt în stare gravă după ce două elicoptere s-au ciocnit în aer, în Australia. VIDEO

Bărbat din Sânmartin, în stare foarte gravă după ce s-a rănit cu drujba! A fost dus la spital cu elicopterul SMURD. FOTO

Vladimir Putin susține că războiul din Ucraina are o dinamică pozitivă: „Totul se desfășoară conform planului”

Ultimele Stiri
abonare newsletter