Externe

Patru persoane au murit și trei sunt în stare gravă după ce două elicoptere s-au ciocnit în aer, în Australia. VIDEO

Două elicoptere s-au ciocnit în zbor în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei, provocând moartea a patru persoane şi rănirea gravă a trei persoane.

Două elicoptere s-au ciocnit în zbor în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei, provocând moartea a patru persoane şi rănirea gravă a trei persoane/ Foto: @thetimes - Twitter Două elicoptere s-au ciocnit în zbor în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei, provocând moartea a patru persoane şi rănirea gravă a trei persoane/ Foto: @thetimes - Twitter

 

 


Două elicoptere au intrat luni în coliziune în zbor în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei, provocând moartea a patru persoane şi rănirea gravă a trei, au anunţat autorităţile.

 


A fost declanşată o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului petrecut pe litoralul foarte frecventat al Gold Coast, în sud-estul regiunii australiene Queensland.

CITEȘTE ȘI:
Un copil a căzut într-o groapă adâncă de 35 de metri, în Vietnam! SUTE de persoane se luptă să-i salveze viața
Carambol cu peste 200 de mașini pe un pod din China. O persoană a murit: „Este prea înfricoşător. E plin de oameni aici” VIDEO

În imaginile difuzate de televiziuni pot fi văzute rotoarele unui elicopter pe un banc de nisip în apropierea ţărmului Coastei de Aur. În proximitate, un elicopter este răsturnat în nisip, potrivit canalului public ABC.


Celălalt aparat de zbor pare în mare parte intact la locul accidentului, care se află în apropierea parcului marin Sea World. Cele două aparate „au intrat în coliziune”, unul s-a prăbuşit şi celălalt a aterizat „pe bancul de nisip, chiar alături de parcul Sea World”, a declarat inspectorul Gary Worrell, de la poliţia din Queensland. Coliziunea s-a produs înainte de ora 14:00, când au fost alertate autorităţile.

4 persoane au murit și alte 3 sunt în stare gravă

„În consecinţă, patru persoane şi-au pierdut viaţa astăzi” şi „alte trei sunt într-o stare critică în spital”, a mai adăugat el în cadrul unui briefing la faţa locului.


Cauzele exacte ale coliziunii nu sunt cunoscute, dar se pare că un elicopter era pe cale să decoleze când celălalt ateriza, potrivit lui Worrell. Elicopterul care a reuşit să aterizeze şi-a pierdut parbrizul, în timpul ce celălalt s-a prăbuşit şi s-a răsturnat, a precizat poliţia.

Operaţiunile de salvare au fost complicate de locul accidentului, pe un banc de nisip, a notat inspectorul. El a subliniat însă că trecătorii s-au grăbit să-i scoată pe pasageri din aparatul a cărei carlingă s-a răsturnat.
„Membri ai publicului şi ai poliţii au încercat să scoată persoanele (din elicopter) şi au început să acorde primele îngrijiri”, a adăugat poliţistul, care le-a mulţumit „tuturor celor care au ajutat şi au permis conducerea acestor persoane pentru a beneficia de îngrijiri de urgenţă”.


După accident, un elicopter galben de salvare a aterizat la faţa locului, în timp ce zeci de salvatori s-au răspândit pe teren, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni. Mai multe nave de salvare şi de poliţie s-au mobilizat, gata să intervină în apropierea bancului de nisip plin de resturi de la cele două elicoptere. Biroul australian de securitate a transporturilor a anunţat deschiderea unei anchete asupra accidentului, prezentat drept „o coliziune în zbor”.

CITEȘTE ȘI:

VREME EXTREMĂ în SUA. Furtunile de zăpadă au omorât zeci de persoane și au surprins mai mulți americani în mașini

Teroare în dimineața zilei de Crăciun. Alerte de raid aerian în toată Ucraina, inclusiv la Kiev. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter