Externe

Vladimir Putin susține că războiul din Ucraina are o dinamică pozitivă: „Totul se desfășoară conform planului”

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că „operaţiunea militară specială” din Ucraina indică o tendinţă pozitivă şi şi-a exprimat speranţa că soldaţii ruşi vor obţine şi alte victorii.

Putin susține că războiul din Ucraina are o dinamică pozitivă/captură foto kremlin.ru Putin susține că războiul din Ucraina are o dinamică pozitivă/captură foto kremlin.ru

 

 


Rușii revendică un avans considerabil în orașul Soledar, informație negată de ucraineni. 

 


„Dinamica este pozitivă. Totul se desfăşoară conform planului Ministerului Apărării şi Statului Major”, a declarat Putin pentru postul de televiziune public Rossiya-1, potrivit Reuters şi AFP, citate de agerpres.ro

„Şi sper că luptătorii noştri ne vor da încă o dată satisfacţie prin rezultatele lor militare”, a continuat şeful statului rus.


Armatele rusă şi ucraineană revendicau, vineri, fiecare controlul asupra oraşului Soledar din estul Ucrainei, ce împreună cu oraşul învecinat Bahmut este scena unor lupte crâncene, descrise de un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski drept cele mai sângeroase de la începutul invaziei ruse.

„Situaţia în economie este stabilă, mult mai bună comparativ nu doar cu ce au prognozat oponenţii noştri, dar şi cu ce am estimat noi. Şomajul este la un nivel minim istoric. Inflaţia este mai mică decât era de aşteptat şi, foarte important, are o tendinţă descendentă”, a mai spus Vladimir Putin.


Economia rusă s-a contractat în 2022 sub greutatea sancţiunilor adoptate de Occident, dar mult mai puţin decât prognozau majoritatea economiştilor. Potrivit previziunilor guvernului rus, economia de 2.140 de miliarde de dolari ar urma să se contracteze cu 0,8% în acest an.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

CITEȘTE ȘI:

Putin a ordonat încetarea bombardamentelor din Ucraina. Consilierul preşedinţiei ucrainene: „Capcană cinică”

Rusia este deschisă la discuții cu Ucraina, dar cu o singură condiție. Putin: „Să se conformeze cererilor binecunoscute”

Ultimele Stiri
abonare newsletter