Educație

200 de elevi și profesori din Cluj, depistați POZITIVI cu COVID-19! 101 clase funcționează în scenariul ROȘU

Un număr de 200 de elevi și profesori, plus angajați din centrele educaționale din județul Cluj au fost depistați pozitivi cu COVID-19 de la redeschiderea școlilor. Numărul profesorilor infectați este unul alarmant.

 

 


86 de elevi din județul Cluj au fost infectați cu COVID-19, potrivit datelor Inspectoratului Școlar General Cluj. Școala s-a redeschis acum o lună de zile, pe data de 8 februarie.

 


Deja un număr de 114 profesori și angajați din personalul auxiliar al școlilor din județul Cluj au fost infectați cu COVID-19.

Astfel, 101 clase din județul Cluj au trecut pe scenariul roșu, având activitatea didactică în bănci suspendată din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 raportate.


Scenarii de funcționare în școli:

Scenariul 1 (S1) - cu prezență fizică, zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și igienă (rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori);

Scenariul 2 (S2) - cu prezență fizică, zilnică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și igienă (rata  incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori);


Scenariul 3 (S3) - cu prezență fizică, zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar și a elevilor din anii terminali - clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a (rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori), dar mai mică de 6.

Dacă rata de incidenţă la două săptămâni trece de 6 la mie şi localitatea respectivă este carantinată de către autorităţi, se închid fizic toate unităţile de educaţie şi pe toate categoriile de vârstă se trece la sistemul de învăţare online.

abonare newsletter