Educație

OFICIAL! Scenariile de funcționare au fost modificate. Cum vor merge copiii la școală?

Elevii se reîntorc fizic în școli începând cu data de 8 februarie 2021. Scenariile de funcționare au fost modificate. Cum vor merge copiii la școală?

 

 


Elevii revin la școală în bănci de săptămâna viitoare. Școlile vor fi deschise potrivit ratei de incidență din fiecare localitate. (NU rata de incidență a județului!)

 


Scenariile de funcționare, trei la număr, vor fi decise conform nivelurilor de infectare cu COVID-19.

Modul în care copiii vor face școală a fost modificat, în beneficiul lor. Indiferent de scenariile în care se află localitățile, elevii din învățământul tehnologic, postliceal, profesional ș profesional dual care desfășoară stagii de pregătire practică vor merge fizic la școală.


Cele trei scenarii de funcționare:

a) Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun  prezența  fizică  a antepreșcolarilor, preșcolarilor  și  elevilor  în unitățile  de  învățământ sunt permise  pentru  toate  categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

b) Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile  care  impun  prezența  fizică  a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt  permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum și pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;


c) Scenariul roșu – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor  din localitate  este  mai  mare  de  3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt  permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii,  precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter