Educație

Peste două milioane de elevi s-au reîntors la școală! Mai mulți profesori aleg să continue predarea în online

Astăzi, 8 februarie s-au redeschis școlile, iar unii elevi s-au întors în bănci, mai exact peste 2 milioane de copii. De asemenea, peste 8.000 de elevi au certificat medical și continuă cursurile în mediul online.

 

 


Peste 2 milioane de elevi au mers azi la școală după trei luni de cursuri în mediul online, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, transmite edupedu.ro. De asemenea, datele arată că peste 8.000 de elevii și 1.095 de profesori au certificate medicale și au ales să rămâna la acasă, defăsșurându-și activitatea în mediul online.

 


Ministerul Educației a transmis că astăzi, 8 februarie sunt peste 10.000 de unități de învățământ preuniversitar în scenariul verde.

Scenariul verde: 10.198 unități de învățământ- toți elevii merg fizic la școală
Scenariul galben: 6.583 unități de învățământ- se vor întoarce în bănci copiii din ciclu primar clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII, dar și copiii care sunt la grădiniță.
Scenariul roșu: 1051 unități de învățământ- doar copiii de la grădinițe vor merge fizic.
În carantină: 13 unități de învățământ- elevii învață exclusiv online
Elevi motivați medical: 8.101
Personal didactic motivat medical: 1.095


Potrivit sursei citate, 57 de unități de învățământ continuă activitatea didactică în online din motive de infrastructură, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean  și validarea Consiliului Județean de Situații de Urgență.

Concret, sunt 2.140.180 de elevi care merg fizic la școală în toate cele trei scenarii. În ceea ce privește școala online au rămas 780.338 de elevi, dintre care 8.173 sunt cu certificate medicale, dar și 1.012 profesori cu certificate medicale care continuă predarea online.


În acest moment, există 11 școli cu 1.014 elevi care se află în localități carantinate.

Care este situația școlilor în Cluj?

În județul Cluj, toți elevii din 129 de școli, aflate în scenariul verde, se reîntorc la cursuri în bănci, dar nu numai. Și o parte din elevii care studiază la școlile din scenariul galben și roșu, potrivit Inspectoratulul Școlar Județan Cluj.


129 unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în Scenariul 1 (S1), cu prezență fizică, zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și igienă (rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori);

 - 118 unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în Scenariul 2 (S2), cu prezență fizică, zilnică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și igienă (rata  incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori).

- 194 unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în Scenariul 3 (S3), cu prezență fizică, zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar (rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori), dar mai mică de 6.

CITEȘTE ȘI:

Școlile SE REDESCHID pe 8 februarie! Care sunt cele trei scenarii de funcționare?

Ultimele Stiri
abonare newsletter