Educație

Dezbatere publică între Ministrul Educației și Selly: „Școala din România scoate analfabeți funcționali pe bandă rulantă”

Vineri la ora 15:00 va avea loc o dezbatere publică transmisă live pe YouTube, între vloggerul Andrei Șelaru (Selly) ȘI Ministrul Educației Monica Anisie.

dezbatere-publica-intre-monica-anisiei-si-selly-scoala-din-romania-scoate-in-prezent_-analfabeti-functionali-pe-banda-rulanta dezbatere-publica-intre-monica-anisiei-si-selly-scoala-din-romania-scoate-in-prezent_-analfabeti-functionali-pe-banda-rulanta

 

 


Ministrul Educației va susține o dezbatere publică cu Andrei Șelaru, fost elev, despre problemele din sistemul de învățământ . Va fi prima dezbatere publică între un fost elev și Ministrul Educației. Anunțul dezbaterii a fost publicat de Selly sub titlul „Schimbă școala din România”.

 


Andrei Șelaru a început o serie de videoclipuri pe canalul său de YouTube, unde explică ce ar trebui schimbat în sistemul educațional din România. Tânărul a prezentat mai multe probleme cu care se confruntă atât elevii cât și profesorii din țară, și a sugerat niște modificări care sunt deja implementate în țările nordice.

Luna trecută Selly a anunțat că a depus la Ministerul Educației o scrisoare deschisă, în care a prezentat toate problemele. Atât tinerii cât și profesorii au depus aceeași scrisoare la Minister, iar acest lucru a determinat-o pe Monica Anisiei să susțină o dezbatere publică cu fostul elev.


 „Școala din România scoate, în prezent, analfabeți funcționali pe bandă rulantă. De ce e mai important să memorezi pagini întregi de comentarii decât să înveți despre bani, economie, instituțiile statului, sănătate, drepturile și obligațiile tale? Am intrat în sistemul de învățământ în 2008, am terminat liceul in 2020. Eu m-am schimbat, dar de 12 ani sistemul de învățământ a rămas exact la fel, trist și orientat spre trecut. SHARE dacă vrei să avem o școală ca in 2020!”, a postat vloggerul pe site-urile lui de socializare.

 Inițial, Ministerul Educației a refuzat o discuție transparentă

Ministrul Educației a luat la cunoștință nemulțumirile tânărului, mai ales după ce au mai mulți elevi i-au dat dreptate. Monica Anisiei i-a propus o întâlinire lui Selly în care să discute toate aceste probleme, însă nu a dorit să fie o discuție transparentă. Tânărul a refuzat această invitație, considerând că această dezbatere trebuie să fie filmată și făcută publică, deoarece educația nu este un secret.


Dezbaterea va avea loc vineri la ora 15:00, pe canalul de YouTube a lui Selly, iar toți elevii sunt invitați să își expună problemele în secțiunea de comentarii. Vloggerul a spus că va ține cont de comentarii și va încerca să le introducă în dezbatere.

CITEȘTE ȘI:


Selly vrea „o școală ca afară”. Artistul a trimis o scrisoare către Ludovic Orban și Ministerul Educației cu propuneri pentru sistemul de învățământ

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter