Educație

Selly vrea „o școală ca afară”. Artistul a trimis o scrisoare către Ludovic Orban și Ministerul Educației cu propuneri pentru sistemul de învățământ

Selly continuă să lupte pentru schimbarea sistemului de învățământ din România. Vlogerul a trimis o scrisoare premierului Ludovic Orban și Ministerului Educației despre cât de nepotrivit este modul de predare în școlile noastre.

Selly vrea „o școală ca afară”. Selly vrea „o școală ca afară”.

 

 


Scrisoarea redactată de către Selly a fost postată și pe pagina sa de Facebook pentru a-i încuraja și pe alți tineri din România să susțină această cauză.

„Vă rog să citiți această scrisoare și, dacă sunteți de acord cu mesajul meu, să o postați și voi pe wall, story, Facebook, oriunde, cu #VremOȘcoalăCaAfară #EducațiaSchimbăTot, să o trimiteți la guvern, să o trimiteți prietenilor. Dacă această scrisoare are o imensă susținere le va fi imposibil să ne ignore. Școala din România scoate, în prezent, analfabeți funcționali pe bandă rulantă”, spune Selly într-o postare pe rețelele de socializare.


Tânărul se arată total dezamăgit de modul în care se face școală în România, considerând că sistemul de învățământ e unul învechit. „Am intrat în sistemul de învățământ în 2008, am terminat liceul în 2020. Eu m-am schimbat, dar de 12 ani sistemul de învățământ a rămas exact la fel, trist și orientat spre trecut.”

Cele patru propuneri ale lui Selly pentru Ministerul Educației

În scrisoare, prima problemă pe care o abordează artistul este numărul de ore și cum este gestionat la școală. El propune ca numărul de ore la ciclul primar să fie redus la 20, iar pentru gimnaziu la 25 de ore. Totodată, meditațiile să fie descurajate, accesibile doar pentru cei care vor să exceleze într-un domeniu, iar temele să fie mai puține, ca elevii să aibă timp să-și descopere pasiunile și să nu fie suprasolicitați.


Al doilea subiect abordat este cel al profesorilor și modul acestora de predare. Vlogerul susține că în România am avea nevoie de un mod de predare mai activ, elevii să fie mai implicați în dezbateri, iar dictarea informațiilor să fie scoasă din ecuație. El cere și alte lucruri care stau la baza sistemelor educaționale din alte țări – mai multă practică, lucru în echipă, gândire critică etc.

A treia propunere este schimbarea, urgentă, a programei școlare care este implementată încă din anul 2003. Astfel, elevii ar trebui să învețe mai mult despre nutriție, beneficiile sportului, atenția să fie mai îndreptată spre învățarea elevilor să scrie corect în limba română, ore de economie și în special educația civică, peste care se trece ușor cu vederea.


Nu în ultimul rând, Selly este de părere că manualele învechite ar trebui schimbate cu materiale digitale. Școlile ar trebui dotate cu tehnologie mai performantă, iar informațiile să fie accesibile pe internet.

CITEȘTE ȘI:


Biblioteca Județeană Cluj sterilizează cărțile pentru a încuraja cititul

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter