Educație

Un elev din Cluj, printre olimpicii români medaliați la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Thailanda

Șase elevi din România au fost medaliați la Olimpiada Internațională de Științe desfășurată în Thailanda. Unul dintre olimpicii premiați este elev la un liceu din Cluj.

Elevi români, medaliați la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (Thailanda)/Foto: Miniserul Educației România Facebook.com Elevi români, medaliați la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (Thailanda)/Foto: Miniserul Educației România Facebook.com

 

 


Elevii români au câștigat patru medalii de argint și două de bronz la cea de-a 20-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori (IJSO), organizată în Thailanda, potrivit unui anunț făcut de ministerul Educației. 

 


Rezultate remarcabile pentru elevii români

Elevii români au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori (IJSO 2023), care s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2023 la Bangkok, Thailanda.

Lotul Olimpic al României a obținut 4 medalii de argint și 2 de bronz. Echipa României a fost formată din șase elevi, dintre care unul din Cluj. Este vorba despre Tudor-Brendan Neag de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, care s-a întors din Bangkok, Thailanda, cu o medalie de argint.


NEAG TUDOR BRENDAN, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca – medalie de argint

JICU ALEXANDRU IOAN, Școala Gimnazială nr. 10, Bacău – medalie de argint


COVRIG RAUL ALEXANDRU, Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Sighetul Marmației – medalie de argint

GHEORGHE RAREȘ RĂZVAN, Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea Bădulescu, Buzău – medalie de argint


MACOVEICIUC SABRINA GIULIA, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava – medalie de bronz

NEGUREANU ALEXANDRU PAUL, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de bronz

Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) este o competiție de știință pentru elevii care nu împlinesc 16 ani până la la 31 decembrie al anului competițional. IJSO își propune să promoveze interesul pentru știință în rândul elevilor, solicitându-le rezolvarea de probleme, gândirea critică și realizarea unor experimente. IJSO are loc în prima săptămână a lunii decembrie a fiecărui an, în diferite țări. Anul acesta au participat 54 de țări.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

România, pe podium la Olimpiada Internaţională de Astronomie. Un elev din Cluj, medaliat cu bronz

Cine sunt olimpicii Clujului, recompensați pentru rezultatele obținute la nivel internațional? Mai mulți elevi, premiați cu 2.000 de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter