Educație

Bacalaureat 2022. Vineri se afișează rezultatele finale după contestații

Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a vor afla vineri, 1 iulie, care sunt rezultatele finale după contestații la examenul de Bacalaureat.

Rezultatele finale de la examenul de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate vineri/ Foto: depositphotos.com Rezultatele finale de la examenul de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate vineri/ Foto: depositphotos.com

 

Rezultatele finale de la examenul de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.


 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat luni că rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat a fost de 73,3% promoţie curentă şi promoţiile anterioare, cea mai bună din ultimii zece ani.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Anul trecut am avut 86.000 de candidaţi reuşiţi, cu aproape 3.000 mai puţini. Mai exact 2.928, deşi anul trecut au fost mai mulţi candidaţi înscrişi cu 7.211. Rata de promovare este de 73,3% promoţie curentă şi promoţii anterioare. Este cel mai ridicat nivel de promovare judecând după anii începând cu 2013, în ultimii zece ani, înainte de contestaţii”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Județul Cluj a înregistrat cea mai mare rată de promovare a examenului de Bacalaureat în 2022. 85,1% dintre candidați au promovat examenul maturității.


De asemenea, în Cluj 8 absolvenți de liceu au luat note de 10 pe linie.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Elev notat cu 2,80 la Evaluarea Națională a luat 8,70 după contestație. Care este situația în Cluj?

3.349 de elevi clujeni au promovat examenul de Bacalaureat 2022. Rata de promovare, mai mare decât în 2021

abonare newsletter