Educație

3.349 de elevi clujeni au promovat examenul de Bacalaureat 2022. Rata de promovare, mai mare decât în 2021

În sesiunea iunie-iulie 2022 a examenului național de Bacalaureat au promovat 3.349 de candidați, dintr-un total de 3.934 de candidați prezenți. Rata de promovare fiind mult mai mare decât în anul 2021.

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat astăzi, 27 iunie 2022, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, rezultatele obținute de către absolvenții studiilor liceale care au susținut probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2022/ Foto: depositphotos.com Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat astăzi, 27 iunie 2022, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, rezultatele obținute de către absolvenții studiilor liceale care au susținut probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2022/ Foto: depositphotos.com

 

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat astăzi, 27 iunie 2022, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, rezultatele obținute de către absolvenții studiilor liceale care au susținut probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2022. 


 

La nivelul județului Cluj, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 88.47% (84.06% - sesiunea iunie-iulie 2021), iar pentru promoțiile anterioare - 43.30 % (34.89% - sesiunea iunie-iulie 2021). Rata cumulată de promovare înainte de contestații este de 85.13%, în creștere față de sesiunea iunie-iulie 2021 a examenului național de Bacalaureat (79,69%).


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


 

În această sesiune a examenului național de Bacalaureat au promovat 3.349 de candidați, dintr-un total de 3.934 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3.223 de candidați provin din promoția curentă, iar 126 candidați sunt din promoțiile anterioare.


8 candidați au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat

În județul Cluj, 8 candidați au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022. Elevii provin de la următoarele unități de învățământ preuniversitar: Liceul Teoretic Avram Iancu, Cluj-Napoca (3), Colegiul Național Gheorghe Șincai, Cluj-Napoca (1), Colegiul Economic Iulian Pop, Cluj-Napoca (1), Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca (1), Liceul Teoretic Lucian Blaga Cluj-Napoca (1), Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca (1).

La nivelul județului Cluj, pe discipline de examen, situația candidaților care au obținut note de 10 la probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2022, este următoarea:


  • E.a) 46 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română
  • E.b) 18 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă
  • E.c) 413 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie)
  • E.d) 336 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării

„Afișarea primelor rezultate obţinute de elevii judeţului Cluj la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie 2022, care ne situează pe primul loc la nivel național, la fel ca la examenul de Evaluare Națională, ne-a adus satisfacție și bucuria de a vedea munca constantă, desfășurată pe parcursul anilor de liceu, încununată de succes. Vă felicit, dragi absolvenți ai claselor a XII-a, pentru că ați avut încredere în voi și ați dovedit că Examenul de Bacalaureat este adevăratul examen de maturitate, că sunteți pregătiți pentru confruntarea cu viaţa, convinși că ceea ce ați realizat până acum înseamnă enorm pentru reușita în viață, fie că vorbim mai departe de înscrierea la universitate, în învățământul postliceal sau de încadrarea pe piața muncii. Rezultatele reflectă, desigur, munca tuturor celor implicați în procesul de pregătire a examenelor. În acest sens, un gând de mulțumire se îndreaptă înspre părinţii voștri. Stimaţi părinţi, sunt convinsă că pe parcursul anilor de liceu, aţi fost mereu alături de copiii dumneavoastră, că aţi făcut totul pentru a le asigura bunăstarea şi condiţiile necesare studiilor, că aţi suferit alături de ei în momentele mai dificile şi că i-aţi susţinut în devenirea lor profesională și umană. Astăzi, vă puteţi bucura din plin de reuşita lor, de faptul că eforturile depuse de ei le recompensează pe ale dumneavoastră. Nu în ultimul rând, îi felicit pe toţi colegii mei profesori care au făcut eforturi pentru a se adapta la realitățile timpurilor pe care le-am trăi în ultimii trei ani, pentru modul în care și-au concentrat atenția asupra fiecărui elev în parte. Stimați colegi, ați muncit cu seriozitate, v-ați implicat și ați răspuns provocărilor profesionale, contribuind astfel la schimbare și la succes. Știu ce înseamnă să lucrezi cu un elev care intră în clasa a IX-a cu o medie la Evaluarea națională sub 5,00 și să reușești performanța ca același elev să obțină nota 6,00 pentru a promova examenul de bacalaureat și îmi exprim toată aprecierea pentru acele cadre didactice care reușesc, printr-un efort extraordinar, această performanță, despre care se vorbește mai puțin” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.        

Contestațiile se pot depune până la ora 18:00       

Eventualele contestații pot fi depuse astăzi, 27 iunie 2022, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen în care candidații au susținut probele scrise. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: 

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise

 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, mândru de rezultatele obținute de elevii clujeni la Bacalaureat: „Clujul, din nou pe primul loc”

Educația nedreaptă: elevii de la țară au de 3 ori mai puține medii de trecere la examenele naționale față de cei de la oraș

Clujul are cele mai bune rezultate la Bacalaureat 2022! Rată de promovare a examenului de 85%

8 absolvenţi din judeţ au reuşit să ia 10 pe linie la BAC. Toţi au studiat la licee din Cluj-Napoca

Rezultatele la Bacalaureat 2022 au fost publicate! Contestații pot fi depuse în aceeași zi

Ultimele Stiri
abonare newsletter